maandag 29 september 2014

BURENDAG IN DE JENSEMAHEERD

Afgelopen zaterdag was het Burendag. Susanna woont op een mooi pleintje in de Jensemaheerd en ze heeft die dag van het contact met de buren genoten. Ze stuurde alle foto's op en schreef erbij:

Burendag in Nederland...

Burendag op het plein in de Jensemaheerd.  Een mooi plein met prachtige bewoners. Maar deze prachtige mensen kenden elkaar amper... 
Een paar dames dachten dat een gezellig pleinfeest in deze individuele, snelle tijd wat meer verbondenheid zou kunnen creëren. 
Een feest in Amerikaanse stijl...iedereen bracht iets te eten en drinken mee. 
Het zonnetje straalde warme vriendelijke stralen en bracht als grote verrassing een groep jonge rappers on tour door de stad. Thema van hun tour: " kom uit je isolement! " Wat een geweldig begin van deze dag. Barbecues rookten lekker, de kinderen genoten met volle teugen van het springkussen, die de leefgroep gesitueerd aan het plein, had gehuurd, ranja volop uit de uiers van de ranjakoe...en we praatten met elkaar. We praatten en luisterden...we ontdekten talent in Esmeralda Rapster in de dop en Sandro die voor ons speelde op zijn keyboard. En genoten van onze Troubadour Otto.   Hebben gelachen, gezongen en genoten, aten en dronken samen... Jong en oud samen. Culturen samen. Wat een prachtige mensen op dit prachtige plein. 

Ik zit op de bank en schrijf dit met een voldaan gevoel. Het was een mooie dag...een hele mooie dag. 
Morgen gaan we weer naar school of aan het werk en dan zwaaien we onze buren gedag...buren waarvan we nu de namen en verhalen kennen. 
(Kleine foto's zijn groter te klikken)

Geen opmerkingen: