woensdag 10 september 2014

HERFST IN HET BOS (14 september, Boerderijum)

(Ingezonden)

Op zondag 14 september is er weer een Open Zondag in de Boerderijum in Beijum. Kindercentrum de Mallemolen, theehuis De Zijlen en het bezoekerscentrum van NDE bieden vanaf 10.00 uur allerlei activiteiten aan voor jong en oud. Het thema: ‘Crea Bea’.
Vanaf 10.00 uur kun je in het theehuis knutselen met brooddeeg samen met Liesbeth. ’s Middags kun je met Carien vlinders of bloemen maken. En de hele dag door kun je in het bezoekerscentrum van NDE fotospeurtochten doen of herfstdieren maken van materiaal uit de natuur, net zoals in kindercentrum De Mallemolen.

Herfst in het bos
Om 10.30 uur en 14.00 uur start de herfsttocht met de wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten. Ze nemen je mee naar het bos om paddenstoelen, vruchten en noten te zoeken. Neem vooral de fiets mee! De ochtendwandeling is speciaal voor kinderen en hun ouders, s middags richten de gidsen zich meer op volwassenen. Het vertrekpunt is de Boerderijum, Beijumerweg 19.

Open Zondagen
In het voorjaar, de zomer en de herfst is de Boerderijum zes zondagen open voor publiek. De volgende – en laatste -  zondag is 12 oktober. Deze dag staat traditioneel in het teken van ‘De Egel’. Het terras en de dierenweide is uiteraard op alle open zondagen geopend. Alle activiteiten zijn gratis!

Geen opmerkingen: