maandag 8 september 2014

EEN RUSTGEVENDE FONTEIN BIJ DE YPEMAHEERD

Er bestaan hele vol geplempte new-age cd's met natuurgeluiden, zeegolven, klaterende beekjes en dolfijn- en vogelgekwetter. Allemaal bedoeld om het hoofd tot rust te brengen en om een meditatieve staat te bereiken van loslaten en je niet identificeren met de over elkaar heen buitelende gedachtekronkels.
Schaf vooral een dergelijke cd aan, mocht de behoefte tot rust aanwezig zijn. Maar je kunt ook gewoon een stil en leeg hoofd bewerkstelligen als je bij de enige echte fontein van Beijum gaat zitten mediteren. Zie bovenstaande foto, locatie, Ypemaheerd, de vijver die tussen genoemde heerd en de Galkemaheerd in ligt.
Of bekijk de video en luister naar het ritmische geluid van opspuitend en neerdwarrelende waterdeeltjes. Een bankje om te zitten zou niet verkeerd zijn.
(Via google valt te lezen dat het woord fonteijn met ij en ei wordt geschreven)

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal niet rustgevend!! Hoogst irritant zelfs!. Misschien voor de voorbijganger die er vijf minuten naar luistert wel. Maar als je er woont en de fontein van 9.40 tot 22.10 (!!!) aanstaat en je de tv harder moet zetten omdat het geluid niet boven het geklater uitkomt, is het niet meer zo rustgevend. Geloof mij.