dinsdag 23 september 2014

OVER SOCIAAL VUILNIS GESPROKEN

Pakweg een maand geleden kon je dit meubel zien staan als je vanaf de N46 vóór de Framaheerd met de fiets linksaf ging en dan net in die flauwe bocht naar rechts.
Zoals we al verteld hebben in de ‘oude doos’ was hier ooit de fruitboomgaard van de familie Barkema, die daar ook hun boerderij ‘De Bovenstreek’ hadden staan.

Op de boomfeestdag van 19 maart 
2008 zijn daar, in aanwezigheid van wethouder Van Schie nog eens 21 bomen bijgekomen. Dat betrof appel-, peer-, en pruimenbomen, en daar zijn later nog peccanotenbomen aan toegevoegd. Althans, dat vertelde Dick Taal, de kweker die de bomen leverde.
Het tafeltje lijkt Ideaal voor een ambtenaar die daar wil controleren of het zo ontstane smulbos wel goed wordt onderhouden of bezocht door fruitliefhebbers.
Die moet dan nog wel even zelf een stoel meenemen.

Foto + tekst: Willem Pauwelussen
Naschrift JF: met plukbos bedoelt de schrijver de Appelhof. Het blijft interessant te merken hoe anderen, in dit geval relatief nieuwkomer Willem Pauwelussen, totaal anders tegen bepaalde zaken in de wijk aan kunnen kijken. Ondergetekende weet niet anders, of je gaat via het Heerdenpad linksaf de Framaheerd in. Dat schijn je ook te kunnen  doen als je per fiets vanaf de N46 komt.  Zie eerste regel.

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Ja, dat is inderdaad boeiend. Geografische beschrijvingen, het is niet gemakkelijk. Maar in mijn beleving kom je vanaf de N46 het Heerdenpad af, en kun je rechtdoor, langs de Emingaheerd, of linksaf. En dat linksaf is toch echt vóór de Framaheerd, want links van het dan doorgaande Heerdenpad ligt toch de Bottemaheerd?

Plukbos???