woensdag 10 september 2014

EEN PETJE VOOR STANDBEELDKINDEREN KORREWEGROTONDE

De 'kinderen' die midden op de rotonde van de Korreweg staan dragen sinds kort een rood petje. Het is een aardige geste, je zult er maar dag en nacht staan, wetende dat de herfst eraan zit te komen. 
Beter iets dan niets, maar een broek en trui was wel wat sympathieker geweest. Lekkere warme sokken? Weet iemand wat het standbeeld, een moeder met twee kinderen, voorstelt? Beijumnieuws@ziggo.nl
Terzijde, dit kruispunt midden op de Korreweg is veel gevaarlijker dan de verkeerssituatie rond de Korrewegbrug, wat een hachelijke bijna ongelukken spelen zich hier af, Op de achtergrond links de toren van de Sionskerk, het gebouw doet tegenwoordig dienst als buurtcentrum en moskee.
Op Streetservice staat een eigenaardige tekst over de Korreweg.
De Korreweg is een lange winkelstraat die door het hart van de Korreweg loopt. De Korreweg loopt van de Bedumerweg naar de Ulgersmaweg en bevat tal van interessante winkels en aan het begin van de weg ligt het Winkelcentrum de Beeren.

2 opmerkingen:

michel zei

Jouw vraag of iemand weet wat het beeld, een moeder met twee kinderen, voorstelt, is gauw beantwoord: het stelt namelijk een moeder met twee kinderen voor. Soms is kunst dus erg gemakkelijk!
Het beeld heet "Kinder", en is gemaakt door Mette Bus.

Anoniem zei


een moeder die, zo te zien, zeer beschermend is ten opzichte van haar kinderen.
zeker op dit door Johan best gevaarlijke kruispunt genoemd, niet overbodig.