zaterdag 13 september 2014

HIER KOMT EEN PIZZERIA (en de voorgevel wordt aangepakt)

Op 18 augustus verscheen een bericht op Beijumnieuws waarin werd vermeld dat in het voormalige pand van de computershop op Plein West een pizzeria zou komen. Lees desgewenst nog eens hier
We zijn bijna een maand verder, en het pand ziet er nog steeds dusdanig onbewoonbaar uit als pakweg een half jaar geleden. Tijd om naar Roez, loket Bouwen en Wonen te bellen.

Mijnheer Woldhuis aan de lijn. Of hij kan bevestigen dat er in de winkel tussen de Lidl en dé kapper van Beijum een pizzeria komt? En zo ja, is dat keten Domino Pizza? "Ja, dat klopt helemaal." Is het u ook bekend dat er reeds twee kappers naast elkaar op hetzelfde plein zitten, en dat er nu ook twee pizzeria's tegenover elkaar komen? "Is dat zo? Een pizzeria valt binnen het bestemmingsplan en de gemeente gaat niet over de vrije markt. We hebben hier mee te maken gekregen omdat de nieuwe huurder een vergunning heeft aangevraagd om de gevel te mogen veranderen en om reclame te plaatsen."

Er zijn mensen die het plein erg chaotisch gaan vinden en die snelle bezorgbrommertjes niet zien zitten. "Dat het plein chaotische wordt is jammer. Maar nogmaals, het is de vrije markt, de eigenaar van het pand mag het verhuren aan wie hij wil." Weet u ook wanneer de pizzeria komt? "Nee, dat is me niet bekend."

Het pand ziet er tot nu toe grijs, saai en levenloos uit. Het zal bonter gaan worden, met lichtreclame en al en wellicht met gekleurde bezorgbrommers er voor. Tegenover dit pand kun je een pizza eten op een van de mooiste plekjes van Beijum. Met uitzicht op de vijver en de Zuidwending.

Plein West is het tegenovergestelde van Plein Oost. Levendigheid en reuring is troef op West, daar waar Oost er meestal stil en verlaten bijligt.
Buurman kapper de Boer is content met het feit dat er weer een 'bewoner' in het pand naast het komt:"Het is goed voor de levendigheid op het plein, we kunnen elkaar versterken, alles beter dan leegstand.

En dan is daar nog het raadsel van de illegaal door de Lidl geplaatste winkelwagen-ruimte. Een medewerker van de gemeente Groningen sprak er driekwart jaar geleden zijn verbazing en ergernis over uit, lees hier. Zou er een deal zijn gesloten? De blogger zal trachten opheldering over dit tot nu toe gedogen ervan te krijgen.

Geen opmerkingen: