woensdag 10 september 2014

NAIT SOEZEN MOR DO-IN (Centraal Wonen, Bentismaheerd)

(Ingezonden door docente Marianne Dijk, foto)

Vanaf september wordt iedere vrijdagochtend om 9.00 en om 10.30 uur een uur lang Do-In- les gegeven bij CW op Bentismaheerd 23.

Van http://www.do-inshiatsu.nl/
Do-In is een eeuwenoude oosterse bewegingsleer. Het bestaat uit speelse en eenvoudige traditionele energie-oefeningen waar ook Aziatische disciplines zoals Aikido, Qi Gong, T´ai-Chi, Zen en yoga op gebaseerd zijn. De filosofische leerweg van Do-In is terug te vinden in het Boeddhisme, Shintoïsme en Taoïsme.

Do-In oefeningen zijn erop gericht je meridianen (energiebanen) te strekken, te behandelen en in balans te brengen. Je merkt de mogelijkheden en onmogelijkheden van je lichaam en de invloed daarvan op je geestelijke gesteldheid. Do-In oefeningen stimuleren lenigheid, helderheid van geest en emotionele heling. Iedereen van elk niveau en van elke leeftijd kan aan deze bewegingsvorm deelnemen. Er wordt gewerkt vanuit de mogelijkheden van het lichaam. Oefeningen worden hierop aangepast. We beginnen elke les met een speciale warming-up. Daarna doen we specifieke meridiaan-oefeningen.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd Do-In docente en shiatsu-therapeute. Een proefles is gratis. Vervolglessen kosten € 10,- per les. Een strippenkaart voor 10 lessen kost € 100,-. De lessen duren een uur. We oefenen in makkelijk zittende kleding en op blote voeten of sokken met anti-slipzooltjes. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Als je mee wilt doen, ben je van harte welkom! Wel graag vantevoren opgeven.

Voor meer informatie en opgave: zie www.do-inshiatsu.nl .

Geen opmerkingen: