dinsdag 30 september 2014

"DIT KOMT DOOR DE AARDBEVING""Ik schrok me kapot, ik zat buiten in de tuin te lezen en de hele tafel deinde heen en weer. Ik ben direct naar de muren van m'n huis gaan kijken, en zie, wat een scheuren. Hier ga ik zeker een melding van doen bij de NAM."
De bewoonster van een koophuis in de Bottemaheerd was de schrik tegen kwart over drie vanmiddag al weer te boven. Maar ze is stellig: "Deze scheuren zaten nog niet in m'n huis. Dit komt door de aardbeving." De scheuren oogden inderdaad vers, het weer zat er nog niet in en de scheuren vertoonden geen stof of andere verwering. Zie foto's links, rechts en beneden.
Verderop in dezelfde straat toonde een bewoonster met haar vinger een zojuist door de aardbeving opgelopen scheur, zie foto boven. Duidelijk is te zien dat het een verse scheur is. Het kan niet anders of schade-experts mogen binnenkort ook naar Beijum afreizen om de scheuren te onderzoeken.
Klik de linker en rechter foto's groter.

Op de terugweg van de Bottemaheerd naar huis vertelde een leerling van de Zwerm hoe hij geschrokken was: "Het hele dak van de school ging heen en weer, ik was bang dat die naar beneden zou komen.."
Meer aardbevingsschade in Beijum? Beijumnieuws@ziggo.nl
Minister Kamp vindt dat de aardbeving in Groningen "past in het patroon dat we in gedachten hadden". In een reactie op de beving van vanmiddag zei hij dat hij elke keer weer schrikt, "want niemand zit op bevingen te wachten". Volgens hem zijn de bevingen een "fact of life" en moeten de gevolgen zoveel mogelijk worden beperkt. www.nos.nl
Een verticale streep naar beneden in het midden van het raam

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook huurhuizen in de wijk hebben gevelschade. En scheuren in binnenmuren en plafond-aanhechtingen met buitenmuur.
Wat gaan de groot-woningbezitters, de corporaties, doen in de wijk en richting overheid en NAM?
Dat legt gewicht in de schaal om NAM terecht te wijzen om aardbevingsgdevolgen.

Anoniem zei

Wellicht zullen de corporaties de huurhuizen binnen afzienbare termijn voor een habbekrats te koop aanbieden aan de huurders. Ze willen nu zo snel mogelijk van de ruïnes in Beijum af. In de tussentijd heeft de NAM gelegenheid om het bedrijfskapitaal naar belastingparadijzen weg te sluizen, zodat er binnen een paar jaar niets meer uit te keren valt. Tsja lieve mensen, zo gaat dat tegenwoordig in z'n werk. Naar maar waar.

Anoniem zei


geen wonder dat veel mensen in huurhuizen het gewoon op z'n beloop laten.
zo in de stijl van...na mij de zondvloed.

Therèse

Anoniem zei


Wie wil er vandaag de dag een scheur kalenderhuis kopen?