maandag 29 september 2014

NOG EVEN AANGEPAST RIJDEN RING OOST(Update 16.45 uur, wegen zijn weer vrij!)We blijven nog even aangepast (50) en nauw rijden tussen Beijum Noord en Kardinge. Maar het einde van de werkzaamheden komt langzamerhand in zicht, binnen afzienbare tijd kan er weer gewoon van zuid naar noord worden gereden.
Op bovenstaande foto is de situatie bij kruispunt Kardinge te zien, rechtsboven loopt de afslag naar Ulgersmaborg en Kardinge. Foto is een paar dagen geleden gemaakt, vier heren liepen het nieuwe wegdek tussen Kardinge en Beijum Zuid te inspecteren. Te zien zijn de stippellijnen waar markeringslijnen op komen (die inmiddels zijn aangebracht).

De foto is vanaf de loop- en fietsbrug die tussen Kardinge en Beijum in ligt gemaakt. Evenals de rechter foto, zwenk vanaf boven denkbeeldig helemaal naar rechts (in de verrte is het viaduct bij Beijum Zuid te zien).
De werkzaamheden duren tot eind september. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg dat vanuit de richting Hoogezand komt - met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord - dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg. Geïnteresseerden kunnen overigens de werkzaamheden volgen via de webcam Kardinge op de homepage van www.ringgroningen.nl
Update 16.46 uur: Er kan weer vrij gereden worden tussen Lewenborg en Beijum Noord. Zie foto links, vanaf het Heerdenpadviaduct gemaakt. Het geslinger en moeizaam (50) rijden behoort tot het verleden. Via Ring Groningen kwam onderstaand bericht vanmiddag binnen:
Na Lewenborg en Beijum-Zuid zijn nu ook de deelprojecten  Kardinge en Beijum- /De Hunze-Noord aan de Oostelijke Ringweg in Groningen sinds eind september klaar! Hiermee zijn ook de verkeersopstopping in de spits ter hoogte van Lewenborg opgelost. Het verkeer komende vanuit de richting Beijum dient tussen Beijum -Zuid en Kardinge rekening te houden met mogelijke overlast vanwege een rijstrookafzetting.
Hinder tussen Beijum-Zuid en Kardinge
Bij Kardinge geldt is het nieuwe  (ongelijkvloerse) kruispunt  nu geheel klaar en kan het verkeer uit beide richtingen de afslagen van en naar Kardinge nemen. Aan  de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt - tussen Beijum-Zuid en Kardinge - vinden er de komende tijd nog werkzaamheden plaats aan de verlegging van een rioolgoot. Vandaar dat hier nog tijdelijk -  ter hoogte van viaduct Meedenpad - één rijstrook beschikbaar is op de Ringweg. Deze rijstrook heeft te maken met veiligheid o.a. voor de aannemer. 
Beijum-Noord
De op-en afritten bij Beijum-Noord zijn nu geheel klaar. De komende tijd zijn er nog wat afrondende werkzaamheden die minimale invloed hebben voor het verkeer. Voor het verkeer vanaf de Amkemaheerd richting Ring Oost geldt een tijdelijke verkorte invoegstrook. Ook voor de afrit vanaf de Oostelijke Ringweg richting Cuypersweg geldt een verkorte uitvoegstrook en voor het verkeer vanaf de Cuypersweg richting Ring Oost geldt een verkorte invoegstrook. 
Voltooiing metamorfose Ring Oost
Met de voltooiing  van de deelprojecten  Beijum-Noord en Kardinge is er weer een belangrijke stap gezet in de metamorfose van de Oostelijke Ringweg in Groningen. Het deelproject  bij de  Groningerweg ( ter hoogte van Hornbach), dient nog voltooid te worden. Hier wordt druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe viaduct bij de Beijumerbrug.  De verwachting is dat deze werkzaamheden medio 2015 klaar zijn.
Tevens worden volgend jaar de fietsecoducten nog aangelegd en zal de verdere aanplant van het groen nog plaatsvinden.

Geen opmerkingen: