donderdag 25 september 2014

EEN NEP-HOOFD IN EEN SCHAFTKEETVan een afstandje bekeken leek het alsof er iemand in de schaftkeet zat te pauzeren. Maar goed ook, dacht de blogger, er stonden allerhande attributen buiten naast de keet, er zou zomaar iemand mee vandoor kunnen gaan.
Maar dichterbij gekomen zag hij dat het een pop was, in elk geval zag hij een nep-hoofd, met haarbos en hoedje. Het eerste wat opkwam was: wat een goede truc. Zet een pop in elke schaftkeet, en het kan inbraken schelen. Te vergelijken met mensen die een grote stenen hond in de buurt van hun voordeur hebben staan.

Het is eigenlijk het omgekeerde van een lokhoofd, dit is een afschrik-hoofd. Zie foto links, klik groter. Mensen met een slecht geweten zijn in de regel al een beetje paranoïde, ze zien achter elke boom iets.
Voor die categorie gasten is dit een ideaal afschrikmiddel. Net als de buitenlichten die aanfloepen als in het donker 's avonds of 's nachts iemand in de buurt van een voortuin komt. Inbrekers zijn bang voor mensen en voor licht.
Foto's, locatie Wibenaheerd

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu heb je het verraden!!
De spullen zullen morgen wel weg zijn of de mannen moeten snel iets anders slims bedenken.

Anoniem zei


EN...lag alles er nog, vanmorgen?