donderdag 11 september 2014

OOK AED IN WINKELCENTRUM BEIJUM

Er hangt een onopvallende sticker aan weerskanten van Winkelcentrum Beijum. Er staat een hart op afgebeeld met een bliksemschicht erin, samen met de tekst: AED in dit gebouw aanwezig.
Het is de bedoeling dat de sticker geruststelt, maar het roept ook akelige associaties op. 
Op Ned.Hartstichting.nl staat:
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Indien nodig, geeft het een elektrische schok.
Op steeds meer plekken hangen AED's: in winkelcentra, op sportscholen of op het werk. Ze zijn herkenbaar aan het groen-witte logo.

Elektroden

De AED vertelt de hulpverlener wat hij moet doen. Het apparaat bevat 2 elektroden die hij op de ontblote borstkas van het slachtoffer plakt. Het is belangrijk om de elektroden op de juiste plaats te plakken. Via de elektroden analyseert de AED de hartactie van het slachtoffer. Vervolgens geeft de AED opdracht om:
  • óf te reanimeren
  • óf een elektrische schok toe te dienen  JF: Waar in het gebouw ligt de defibrillatorBeijumnieuws@ziggo.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Doe maar liever niet. D'r hangen overal van die dozen. En 'iedereen' is opgeleid (met een cursus van een dag of zo zonder enig medisch inzicht). Zouden ze geld krijgen voor elk slachtoffer? Of is het iets met verzekering en juridische vrijwaring?

Kees K.

DDD zei

En check eerst of mensen een "niet reanimeren" ketting of armband om hebben.