maandag 1 september 2014

MAANDAGOCHTEND (205)

Het is 1 septembrrr en langzamerhand gaan we naar koudere, kortere en donkere dagen toe. Kachel weer aan, gordijnen dicht, een borrel, stamppot, ach heeft toch ook allemaal z'n charme, alleen maar zomerweer gaat op de duur ook vervelen.
Behalve stamppot te eten kunnen Beijumers natuurlijk ook een pizza bestellen. Is wel zo gemakkelijk. Geen zin in koken of afwassen? Op Plein Oost zit een pizzeria (Ancona), en op Plein West ook een (La Plaza). Mooi verdeeld, zou je denken, een op oost en een op west. Maar wat is het geval? De lezer heeft het reeds kunnen lezen, op Plein West schijnt nog een (bezorg)pizzeria te komen. Tegenover pizzeria La Plaza. En naast twee kappers. Wat is dat voor beleid? Kwestie van als ik maar geld voor m'n (leegstaande) pand kan vangen?

De eigenaar van La Plaza afgelopen week: "Als het plan doorgaat dat hier tegenover een pizzeria komt, zou dat betekenen dat Beijum drie pizzeria's krijgt. Het niet moeilijk te voorspellen dat dan naar verloop van tijd een van de drie moet sluiten, drie is gewoon teveel voor een wijk als Beijum."

Maar kijk nou toch eens wat voor reclamebord op deze maandagochtend ter hoogte van de Fossemaheerd hangt, zie afbeelding links. Nog een pizza-aanbod? Wat een vreemde keten, vast Amerikaans, ze houden van studenten en daarom beelden ze drie zwaar getatoeëerde blote dames op de billboard af. Zou dat een associatie van lekker moeten oproepen? Goedkoop is het in elk geval wel (...). Alhoewel. Is het een gevalletje van je wordt verneukt waar je bijstaat? De kleine lettertjes rechts aan de zijkant ondermijnen het grote woord 'Alle.' De 'liefhebbende' aanbieding geldt namelijk helemaal niet voor alle pizza's, maar uitsluitend voor exemplaren van 25 centimeter. Kom daar maar mee aanzetten in het achterdochtige Groningen. Anti-reclame. Trap er niet in.

De afbeelding is te zien als je de wijk bij Beijum-Zuid inrijdt. Als je de tegenover gestelde richting neemt, de wijk uit, kom je ook een vreemd bord tegen. Er staat een X-bord die rechtdoor naar de Hunze wijst. Het roept associaties op met een bekend project dat bijna twee jaar geleden in Haren plaatsvond. Stel dat duizenden mensen onze rustige buurwijk gaan bezoeken,het zou wat zijn.

De nieuwe week is weer begonnen. Bestel een pizza, chinees, iets bij de Toko tegenover Shoetime of bij de vele bezorg-eettentjes op Plein Oost. En hou ook een beetje van de studenten in de wijk.

2 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Die X heeft iets te maken met de omleiding die je vanuit afslag zuid moet rijden om in noord te komen. Alleen heb ik nog niet op de ringweg verwijzingen gezien dat de afslag noord dicht is en je dus die X moet volgen, die ook alweer niet op de ring is aangegeven.
Doet wat merkwaardig aan, als je nagaat hoe accuraat ze tot op heden hun zaakje voor elkaar hadden.
Of ik moet iets gemist hebben natuurlijk.

Anoniem zei


eens zien wanneer er "ontgonnen' en gebouwd gaat worden.