vrijdag 12 september 2014

ZIE DALI, NIEUWE VOORSTELLING ASTRID WARNTJES

(Ingezonden door de Beijumse theatermaakster Astrid Warntjes)

Vorig jaar heeft Stichting Metafora, gevestigd in Beijum, met veel succes De Klucht van de Molenaar gespeeld in diverse molens in de provincie Groningen . Dit jaar geven ze hier een vervolg aan met hun nieuwe voorstelling Zie Dali. Komende donderdag 11 september is de première in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Vervolgens gaat de voorstelling op tournee langs diverse musea in de provincie Groningen. 

Zie Dali is een intense uitspatting, met een verfrissende nieuwe kijk op de werkelijkheid, dat raakt. Wat is droom, wat is waar. En bovenal; hoe beleef je kunst? Dali neemt het publiek mee in zijn verrassende en absurde wereld: ‘Elke morgen als ik wakker word, ervaar ik een bijzondere verrukking: de verrukking Salvador Dali te zijn en in vervoering vraag ik me af wat hij vandaag weer voor wonderbaarlijks zal volbrengen’.

Salvador Dali, de grote, surrealistische Catalaanse kunstenaar, heeft zich voor zijn dood in laten vriezen. Hij weigerde zijn geniale talent verloren te laten gaan. Dali ontwaakt voor het oog van het aanwezige publiek in een klein achterafzaaltje van het museum. Al die jaren hebben zijn schilderhersens gemaald in de vrieskist. Hij heeft inspiratie, enorme inspiratie en verlangt naar expressie.

Vorig jaar schreef Don Duyns het toneelstuk Dali, of: hoe word ik beroemd? dat is bewerkt door Eva Pantelakis naar Zie Dali. De voorstelling is een spannende combinatie van theater en projecties, ondersteund door live-muziek. Deze verrassende voorstelling laten wij zien in de provincie Groningen van september 2014 tot en met april 2015. De diverse musea, verspreid door de provincie, zijn onze speelplek en inspiratiebron. 11 en 12 september begint onze tournee in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. De voorstellingen beginnen om 19.00 en om 20.30 uur. Kaarten kosten € 8,50, dit is inclusief een kop koffie of thee voor aanvang. Door het beperkte aantal plaatsen, is reserveren gewenst. Voor de volledige speellijst en het bestellen van kaarten verwijzen we u graag naar onze website  www.stichtingmetafora.nl.


De voorstelling is tot stand gekomen met dank aan Provincie Groningen, SNS Fonds Middelstum, SNS Fonds Eemsmond, gemeente Zuidhorn, gemeente Oldambt, gemeente Eemsmond, gemeente Hoogezand, gemeente Vlagtwedde, gemeente Winsum, gemeente Appingedam en gemeente Loppersum.

Geen opmerkingen: