woensdag 24 september 2014

ZIJN DE VOGELS IN BEIJUM GEK GEWORDEN? ONHEIL?


Wat is er met de vogels aan de hand? De afgelopen dagen leken ze wel gek geworden. Met tientallen vlogen ze van het ene punt naar het andere in de wijk. Even gezamenlijk in een boompunt plaatsnemen, een paar seconden maar, en, alsof het op afspraak was, weer massaal wegvliegen.
Zie foto's. Afgelopen maandagmiddag in de buurt van de Zuidwending, ter hoogte van de Barmabrug, gemaakt. Wat mankeerde de vogels toch? Met luid gekwetter streken ze (tegen de 200?) neer in een boom, om vervolgens na een seconde of tien weer luidkeels op te stijgen om een volgende 'rustplek' aan te doen (waar vandaan ze ook weer na een seconde of vijftien weer opstegen).
De blogger kan via vriend Google geen informatie omtrent dit fenomeen vinden. Wel heeft hij ooit opgepikt dat dieren onrustig worden als ze onheil voorvoelen.

Het is al een paar dagen onrustig onder de vogels in Beijum Zuid. Mochten de katten in de wijk binnenkort massaal gaan mauwen, en de honden met z'n allen aan gaan slaan en een blaf-keel op gaan zetten, dan is het alle hens aan dek in de Groenste wijk van de stad en omstreken.
Komen de onheilsbevindingen van Schokkend Groningen binnenkort uit? Wordt er of IS er een aanslag in de maak? Zit er een aardbeving of tsunami voor Noord Groningen aan te komen? Net nu Google er neer wil strijken?
 Veel soorten DIEREN voelen een aardbeving en/of vulkaanuitbarsting aankomen.
Naar mijn mening is een zeer secure observatie van dieren die vaker aangetoond hebben vlak voor het onheil gedragsveranderingen te hebben die significant zijn.
We zullen naar mijn mening dus via natuurlijke indicatoren (zoals dieren), natuurrampen moeten pogen te voorspellen. Met wetenschappelijke apparatuur lopen we alleen achte de feiten aan of is het tijdstraject van uitbarsting veel te groot, zodat de voorspellende waarde daarvan vooralsnog onbruikbaar is.
Dieren voelen onheil (subsonisch geluid, afwijkende trillingen, vrijgekomen bodemgassen enz.) in een mix van afwijkende indrukken die zij wel goed weten te interpreteren en wij mensen vaak niet.
Weet iemand een betere methode?
Luister naar de dieren, die het vege lijf proberen te redden en deze signalen niet negeren, omdat ze geen gebouwen ed. bezitten en daar ook geen zorgen over hebben.
Het is juist de veelheid aan afleidingen waar de moderne mensen mee zitten, waardoor ze hun instinct niet goed meer kunnen gebruiken.
Laten we dan het instinct van dieren lenen….........
Wel moet er goed voor deze dieren gezorgd worden, gestrengste dieren zijn ook vermeerderd gevoelig voor instinctieve signalen en de interpretatie daarvan.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit gebeurt altijd in de herfst. De spreeuwen vliegen in grote zwermen als voorbereiding op de trek naar het zuiden.
Geen voorteken dus van naderend onheil.

Anoniem zei

en bij ons in de boom/struik veel besjes waar ze van pikken totdat de hond het na veel heen en weer rennen en zenuwachtig doen het op een blaffen zet elke herfst idd hetzelfde zitten we even in een scene van the birds die onze hond de kop gekt maakt

Anoniem zei


ook hier bij mij is dit fenomeen al een tijdje gaande.
en ja, het begon toen het duidelijk was dat de herfst zijn intrede deed.
ik geniet er iedere dag aan het eind van de middag van, aangezien ik buiten rook(meer dan 5 per dag ;-) )

Therèse

Therèse