dinsdag 16 september 2014

UIT DE OUDE DOOS (215)

Deze drie foto's zijn nog niet zo heel oud, waarschijnlijk zes of zeven jaar, maar de situatie rond kruispunt Beijum Zuid is de afgelopen jaren dusdanig drastisch veranderd, dat ze wel een plek in deze serie verdienen.
Wat ook in een heel snel tempo 'Oude Doos' is geworden zijn de analoge flitspalen die her en der in het land stonden om snelheidsovertreders en automobilisten die door rood reden te grazen te nemen. Vriendelijker gezegd: die voor zoveel mogelijk veilig verkeer moesten zorgen. Op bovenstaande foto is de flitspaal te zien die Beijum Zuid jarenlang (on)veilig maakte. Om de zoveel tijd moesten fotorolletjes vervangen worden, roodlicht-rijders en snelheidsovertreders hadden geluk als het rolletje vol was.
De linker en rechter foto, klik groter, tonen de oude situatie zoals die was als je de wijk uitreed. Niks geen rotondes, verkeerslichten en rijbanen om verschillende richtingen op te kunnen rijden. Zie ook de rechter foto waarop het oude Heerdenpad-viaduct is te zien. Voor het viaduct was hekwerk geplaatst om overvallers, aanranders of verkrachters minder 'werkgebied' te verschaffen. Sinds de rotondes vlak naast het nieuwe fietspad gaan, hebben zich bij mijn weten nog geen onfrisse praktijken meer voorgedaan. Vooruitgang kan echt vooruitgang zijn.En dat is in alle opzichten het geval rond kruispunt Beijum Zuid.

Geen opmerkingen: