donderdag 11 september 2014

"MOET IK M'N HOND ACHTERNA KRUIPEN?"

Bovenstaande foto werd ingezonden door een Beijumer die een hond heeft. Hij schreef bij de afbeelding: "Moet ik m'n hond soms achterna kruipen als hij in de bosje gaat poepen?"
Hondenpoep, het is een oud probleem, en het houdt de gemoederen om de zoveel tijd behoorlijk bezig. Omdat het weer vroeger donker buiten wordt, worden hondenbezitters die hun viervoeter uitlaten ook weer onzichtbaarder.
De eigenaar van de hond (foto) heeft keurig plastiek zakjes aan de houder van de uitlaatsnoer die aan de riem van de hond vastzit bevestigd. Aan de andere kant van het strakgespannen snoer doet de hond z'n behoefte.
De vraag van de hondenbezitter, moet ik m'n hond achterna kruipen, grenst volgens de blogger aan het onnozele. Natuurlijk kruip je geen twee meter de bosjes in om poep te ruimen, stel dat het regent dan ga je toch niet over vochtige grond kruipen? Hondenpoep blijft voor veel mensen een bron van ergernis. Maar een totaal poepvrije wijk blijft een illusie. Opruimplicht of niet.

5 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Je zou dus de opruimplicht moeten beperken tot plekken waar het voor mensen een ergernis vormt. Ergens in het struikgewas lijkt me daar toch wel buiten te te vallen. Maar voor de zoveelste keer die troep van mijn schoenen te moeten afvegen, dat mag wel de wereld uit, van mij.

Anoniem zei


men kan natuurlijk ook een combinatie van de wereld inkijken gebruiken.
in plaats van alleen maar de neus hoog opgeheven achterna lopen, gewoon af en toe ook even kijken of men op de stoep of straat of aarde loopt. :-).

Therèse

Anoniem zei

Je kan je hond natuurlijk ook niet in de bosjes laten poepen... ;)

Simone zei

Helemaal met Willem eens. Ik zou graag zien dat er gewoon hele hoge boetes komen op poep op de stoep of poep op een speelveld. En dat daar dan ook streng op gecontroleerd wordt. Poep in de bosjes, bij de slootrand of in uitlaatgebieden moet daar van mij gewoon kunnen mogen blijven liggen. En ja, ik heb 2 honden dus ook te maken met hondenpoep.

Anoniem zei


maar Simone, je moet toegeven dat poep op straat of speelveld vandaag de dag erg opvalt.
dit was in het verleden wel anders.
bijna aan de orde van de dag, toch?
naar mijn idee toch een kleine verbetering in het honduitlaatpoepgedrag van veel hondenbezitters.

Therèse