zaterdag 20 september 2014

DE ROMMELMARKT IN DE AMKEMAKOEPEL

Het is weer helemaal pais en vree in de recreatieruimte voor senioren naast de Amkemaflat. Het gedonder en gedoe (richtingen- en machtsstrijd) lijken tot het verleden te horen. Voor achterliggende informatie over de voorbije conflicten, vult de zoekterm Amkemakoepel linksboven in. Vanmiddag werd een succesvolle rommelmarkt in de koepel georganiseerd.
Vrijwilligster Liesbeth, zie bovenste foto, liep tegen half vijf, tijdens sluitingstijd, tevreden rond. "Het is lekker druk geweest en de sfeer was helemaal goed." Was het niet té mooi weer voor een rommelmarkt binnen? "Nee hoor, het liep gewoon lekker op en aan, mensen konden ook mooi even buiten zitten als ze wilden."
Wat ligt daar nou te koop? Een Beijumboek? Zie foto rechts. "Ja, die is al gelezen en kan weer verkocht worden." Voor de een is het een collectors item, voor de ander mag het Beijumboek gewoon weer doorverkocht worden.

Buiten was en is het stralend weer. Binnen scheen de zon ook, en dat in alle opzichten. Omdat er een professional aan het roer van de koepel is komen te staan, die niet in conflicten en kampen geraakt, kan iedereen nu van de recreatieruimte genieten. De ruziesfeer behoort tot het verleden. "Het loopt echt heel goed nou, steeds meer mensen weten de Amkemakoepel te vinden, er komen zelfs mensen van buiten Beijum en ook jongere bezoekers."

Geen opmerkingen: