donderdag 25 september 2014

MILITAIREN (in opleiding) LOPEN ONBEKOMMERD OVER STRAAT

Bovenstaande foto is onlangs gemaakt nadat ondergetekende een bezoekje aan DijkmanSport heeft gebracht. Vlakbij staat een schoolgebouw waar een opleiding voor militairen schijnt te zijn. 
De blogger zet bewust de naam van de school hier maar niet neer. De jongelui in militaire kloffie komen sympathiek en fris over, maar dat zal bepaalde geradicaliseerde lieden met blinde haat in de ogen niet opvallen.  Ze zullen er ook geen boodschap aan hebben. De militairen (in opleiding) zien er door hun outfit wel erg herkenbaar militair uit. Vandaag in het nieuws:
Afgelopen februari, zie dit blogbericht
Het ministerie van Defensie adviseert militairen om voorlopig niet in uniform met het openbaar vervoer te reizen. Aanleiding is de videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder eerder deze week.
De man riep in Aleppo na een Amerikaans bombardement op om "een stevige daad tegen de Nederlandse overheid te verrichten."

Kabinetsbesluit

Volgens een woordvoerder van Defensie zijn er na de oproep andere dreigementen geuit, die specifiek op militairen zijn gericht. Die zijn volgens hem van dusdanige aard en ernst, dat gisteren aan het eind van de dag is besloten om het advies over te brengen aan de leidinggevenden bij defensie.
Het advies is uitsluitend gericht op reizen met het openbaar vervoer, omdat militairen buiten werktijd alleen hun uniform dragen als ze op weg zijn naar hun werk. Nos.nl
Als de blogger zich niet vergist liep er begin van de middag een groep jongelui in soldatenkloffie door het Kardingepark. De paden op de lanen in.
Het ziet er allemaal onschuldig en vreedzaam uit. Dat dit zo moge blijven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Kindsoldaten, schrijft Vrij Nederland deze week in een uitgebreid en zeer kritisch artikel over de VeVa-opleiding aan het ROC uit Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg.
Officieel mag ons land jongeren pas vanaf 17 jaar recruteren voor het leger. Maar de door het Ministerie va Defensie ondersteunde VeVa zijn voor pubers vanaf 15 jaar en lijken verdacht veel op militaire opleidingen

Anoniem zei

Kindsoldaten. Zag ze vandaag ook bezig met een houten geweer over de schouders....zag ik dat echt....of was dat mijn griep.....
Heb zin om van mijn fiets te stappen en te vragen of er ook rijkeluiskinderen in de groep zitten. Waarschijnlijk niet. Soldatenjongens arme jongens. Later met een ptss thuis. Omdat ze 15 waren en niet wisten hoe ze anders een avontuurlijk leven konden krijgen. Shame on is.

Anoniem zei

Shame on us.....niet "is"

Anoniem zei


kindsoldaten in nederland.
schánde schánde!!