donderdag 5 februari 2015

HUICHELT DE GEMEENTE GRONINGEN INZAKE GROFVUIL-BELEID?

De straten in Beijum geven meer en meer een troosteloze aanblik. Wat een vuilnis. En wat een grofvuil. Toch is de gemeente Groningen tevreden. Het interesseert blijkbaar niet dat de stad verfrommelt en vervuilt. Nee, er is 425 duizend euro bespaard. Dat is belangrijker.
Het stoppen met het ophalen van grof vuil is succesvol verlopen. Dat zegt de gemeente. De Stadjers brengen veel meer grof vuil naar de afvalbrengstations in vergelijking dan vorig jaar. Het gaat om een stijging van elf procent. Zij brachten 17 procent extra afval.
Er wordt wel meer huisvuil illegaal gedumpt. Dat gebeurt vooral in het centrum en de oude wijken naast de vuilniscontainer. Maar volgens de gemeente is dit erg beperkt en daarom beheersbaar.
De gemeente heeft op het inzamelen van afval 425 duizend euro bespaard. Dat is 125 duizend euro meer dan waar rekening mee was gehouden. OOG
"DE SLAGER KEURT Z'N EIGEN VLEES"
Vanmiddag sprak de blogger een Beijumer die sinds jaar en dag schoonmaakt en opruimt in de wijk. Woedend is hij op de in zijn ogen 'huichelachtige en hypocriete opstelling inzake het milieubeleid van de gemeente Groningen. "Dit slaat nergens op."
Kees Huizenga is ook weinig amused. Hij schreef: 

Wie betaalt, bepaalt! De gemeente Groningen is zelf belanghebbende. Om te bezuinigen op Stadsbeheer / Milieubeheer.
De heer Arjan Kees Brinkman, senior beleidsmedewerker Afvalzaken bij Stadsbeheer, deelde mij op 3 december 2014 (na 17:00 uur) mede dat de gemeente Groningen in november 2014 bij de vragen voor het Stadspanel (waarbij 12.000 Stadjers zijn aangesloten, inclusief ondergetekende), OPZETTELIJK geen vraag heeft gesteld over het betalen voor het afhalen van grofvuil op afspraak (minimaal € 46,50 per keer).
Brinkman zei dat de gemeente van te voren wist dat de leden van het Stadspanel massaal negatief zouden reageren op betalen voor het aanbieden grofvuil op afspraak.
Waarvan akte.
Ik heb dit op 12 januari 2015 (tijdens de PvdA-bijeenkomst in De Kleihorn) en later in een aparte e-mail medegedeeld aan het PvdA-raadslid Sebastiaan Ruddijs. 
Gevraagd: een waarlijk onafhankelijk onderzoek en geen partijdig onderzoek!!!
De gemeente Groningen: een slager die zijn eigen vlees (beleid) keurt. Zeer introvert, defensief en verziekt!
 De gemeente draagt bij aan de verrommeling en verloedering van de stad!
Zie de vele getoonde foto’s op Beijumnieuws!
Laat de waarneembare feiten spreken!
VRESELIJK!!!
 JF; zie ook de reacties onder het genoemde OOG-artikel. 

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Corrupte Overheid. Vaarwel Democratie.

Unknown zei

Ik heb het artikel op tvnoord.nl ook met verbazing zitten lezen... Niet alleen in Beijum staat regelmatig langdurig grofvuil op straat, in Lewenborg, Vinkhuizen, Selwerd, Hoogkerk enz is dat niet in anders.
Wat je niet ziet bestaat ook niet toch?

Anoniem zei

Ja, de gemeente Groningen is meer gesteld op geld dan op z'n bewoners

Anoniem zei


Eens een politiek rood gekleurde stad.
Nu behoorlijk rechts, met de zichtbare (afval) gevolgen van dien.

Anoniem zei

Er is heel goed over nagedacht bij de Gemeente. Melk en zuig de burgers financieel leeg tot op het bot, en laat ze vervolgens hun eigen problemen oplossen en rotzooi opruimen.

Willem Pauwelussen zei

Wat de overheidenen niet voor ons doen moeten we misschien zelf dan maar oppakken.
Ik stel me iets voor als een clubje vrijwilligers dat met bakfietsen of aanhangers achter de auto eens in de weet ik niet hoeveel tijd de wijk(en) rondgaat, de boel inlaadt, op een vaste tijd en plaats met opkopers afspreekt die erin mogen graaien tegen een redelijke vergoeding en de rest naar de stort brengt.
Johan zijn site is misschien een mogelijkheid om zoiets te organiseren.
En mensen die de rotzooi op wordt gehaald storten een bijdrage naar draagkracht op een daartoe aangemaakt rekeningnummer.
Moet uitkunnen toch?
Zo organiseer je de volksmacht in je eigen buurt.
Rood is nog lang niet dood!

Anoniem zei

En blijft dhr Pauwelussen wel trouw z'n verontreinigingsheffingen, milieubelasting enz doorbetalen terwijl hij daar niets voor terugkrijgt ?

Willem Pauwelussen zei

Ik meen me te herinneren dat verontreinigingsheffing hetzelfde is als milieubelasting.
In de tijd dat die werd geheven was ik lid van de SP. Die heeft toen met het Centraal Actiecomité Rijnmond het Milieu Actiecentrum Nederland opgericht. Onder het motto: weiger de milieubelasting werden overal in het land de girokaarten huis aan huis opgehaald. Het was een belasting op poep, zei men, en aan het chemisch afval werd niks gedaan en bovendien zouden de vervuilende fabrieken moeten betalen. Ik heb daar indertijd heel wat metertjes voor gelopen.
Maar hoewel de huizen vol werden gestouwd met solidariteit was loonbeslag toch niet te vermijden.
De les daaruit is dat je de wereld niet verandert door belasting te weigeren.
Ik denk dat het een betere manier is om samen onze dingen op onze eigen manier te gaan doen zodat al doende het inzicht groeit hoe het dan wél moet.

Anoniem zei

Ik ben benieuwd hoe lang er grof vuil blijft liggen in de wijken waarde bestuurders wonen ;-)

Anoniem zei

Kees H, helemaal mee eens.

Maar akte of niet, het gewone menselijk ervaren ziet na zo'n besluit van de gemeente de troep op straat alleen maar toenemen. Het geklets vanuit de burelen maakt het niet beter. En vragen aan de politiek om een onpartijdig onderzoek, is dat niet vragen of een kat een muis lust?

Ik ben zeker voor de aktie van anoniem 21:47, maar dump dan alle zooi voor het provinciehuis op de Grote Markt. De adressen van de regenten zal wel lastig zijn en te prive in een rechtszaak.

Kees K.

Anoniem zei

willem! Een heel best idee! Moet te doen zijn. White head willem!