zondag 15 februari 2015

BEIJUMER 'THERAPEUT' BETAST VROUWEN ONZEDELIJK

Afbeelding van hier
Vanavond worden in het programma Undercover van A. Stegeman op SBS beelden vertoond van een zich manueel therapeut noemende man.
Welingelichte bronnen vertelden afgelopen week aan ondergetekende dat deze 'therapeut' in Beijum woont en dat hij hulpzoekende getraumatiseerde vrouwen binnen het kader van 'therapie' op afspraak bezocht en ongewenst intiem betastte.

Een man die misbruik maakte van getraumatiseerde vrouwen is door Alberto Stegeman ontmaskerd. Dat heeft de misdaadjournalist woensdag laten weten.
De man uit de provincie Groningen deed zich voor als manueel therapeut en zei vrouwelijke slachtoffers van een trauma te helpen. In werkelijkheid maakte hij gebruik van de therapie om de vrouwen te betasten.
Hij overtuigde een vrouw die slachtoffer was geworden van kindermisbruik ervan dat het goed voor haar was als ze haar traumatische ervaringen van vroeger nog een keer zou beleven.
De uitzending van Undercover in Nederland is zondag 15 februari om 21.30 uur te zien op SBS 6. Hart van NL.

Er staat ook een video op genoemde site waarop de 'therapeut' in actie is te zien. De blogger weet waar de man in Beijum woont. Er mag gereageerd worden, maar Beijumnieuws doet niet aan naming and shaming. De vraag dient zich aan of meer vrouwen die hulp zochten door de man zijn betast. Beijumnieuws@ziggo.nl

De politie heeft vanochtend een 83-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het plegen van onzedelijke handelingen. Een 20-jarige vrouw heeft aangifte gedaan.
De man geeft zich uit voor manueel therapeut. Voor de behandeling komt hij bij zijn cliënten thuis. Volgens de aangeefster zou de man haar onzedelijk hebben betast. De man is ingesloten voor verhoor. In de woning van de verdachte is een doorzoeking gedaan. Daarbij zijn administratieve papieren en computerapparatuur in beslag genomen.
Undercover in Nederland
Alberto Stegeman heeft in het kader van het televisieprogramma "Undercover in Nederland" ook contact opgenomen met de verdachte. Ook toen is er sprake geweest van seksueel getinte uitspraken en grensoverschrijdend gedrag door de verdachte. Het is voor de politie op dit moment onduidelijk of de verdachte mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.
Politieberichten

Update 22.14 uur, er wordt ge-appt en gemaild dat de beelden die momenteel op tv zijn te zien niet uit Beijum komen. Dat klopt, de man ging steeds op huisbezoek en hij bedreef z'n praktijken dus niet per definitie in Beijum.

34 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Dit is nou precies de reden waarom ik vind dat je het ego, en misschien zelfs de persoonlijkheid, voorbij moet zijn alvorens je in dit soort werk te storten.
Het lijkt me ontzettend moeilijk om je eigen remmingen, blokkades, trauma's, overlevingsstrategieën uit je kindertijd te onderkennen als je in zo'n intensieve situatie zit waarin de intimiteit van de ander benaderd, begrepen en behandeld moet worden.
Je komt altijd te laat uit de roes van je goede bedoelingen.

Anoniem zei

@Pauwelussen, goede bedoelingen? Met je poten aan gebroken vrouwen zitten en dat goede bedoelingen?

Anoniem zei

Toch bijzonder dat zo'n hoge leeftijd een warme en betrokken interessesfeer niet per sé in de weg hoeft te staan.

Anoniem zei


sorry hoor maar er zijn wel 2 kanten aan het verhaal.
hoe naïef (stom) ben je, om je in te laten met zo een ouwe knakker.
win je dan van te voren helemaal geen info in?

Willem Pauwelussen zei

Wat ik probeer uit te leggen is dat vanuit intensieve betrokkenheid de grenzen (van het toelaatbare) kunnen vervagen, en je niet meer ziet waar en dat je jouw behoeftes verwart met die van de ander. Je wordt TE intiem, en fantaseert dat je een sfeer hebt geschapen die o zo helend is.
En dat is een roes, lijkt me.

Anoniem zei

Hopelijk prikt iedereen een beetje door de berichtgeving heen en snapt men dat het SBS natuurlijk en vooral ook te doen is om de sensatiewaarde van het fenomeen "Een ouwe bok lust nog wel een groen blaadje". Het draait allemaal om de kijkcijfers, want om geld.

Anoniem zei

Vermoedelijk is sex ook erg helend; wat vindt het forum ? Maar omdat het vaak tevens met natuurlijke passies te maken heeft, jaagt het velen de stuipen op het lijf.

Anoniem zei

Goed dat zi'n ouwe viezerik is gepakt. Gewoon een laffe hond die vrouwen met een trauma en hiervan af wiilen misbruikt! Zit nu te kijken naar Undercover in Nederland en word misselijk als ik die beelden zie. Bah! Hopelijk krijgt hij een passende straf en wordt er geen rekening gehouden met zijn leeftijd. En voor diegenen hier die enigszins begrip tonen...dikke middelvinger!

Anoniem zei

@Pauwelussen, intensieve betrokkenheid? Onverschilligheid en minachting zal je bedoelen. Hoe kom je bij betrokkenheid? Als je betrokken bent doe je een ander toch juist niet zoiets ergs aan. Toe nou.

Karin.p zei

Triest dat dit gebeurd is. Hoe komen deze meisjes bij deze man terecht?
De reguliere hulverlening schort aan deze meisjes en zo komen ze in verkeerde handen.
Gelukkig een gek minder, wens de meisjes sterkte toe.

Anoniem zei

@Pauwelussen: Jij hebt nogal vreemde opvattingen en blijkbaar geen idee waar het hier om gaat. Dit zwijn heeft geen betrokkenheid maar was slechts uit op het betasten en uithoren van jonge vrouwen voor zijn eigen sexuele gewin..

Willem Pauwelussen zei

Dus jij kunt je niet voorstellen dat je grenzen zo gaan vervagen dat je dingen doet, in de overtuiging dat je hulp verleent maar die feitelijk beschadigend zijn en voorkomen uit eigen onverwerkte zaken?
Dat gebeurt toch doorlopend op deze planeet?
Het is ongelooflijk wat er voortdurend voor misdaden er worden gepleegd vanuit de beste bedoelingen.

Anoniem zei

Tis gewoon een oude smerige rothond die gelukkig door Alberto Stegeman ontmanteld is. Lekker een paar jaar de cel in en dan ben ik benieuwd of z'n vrouw hem nog wil bezoeken..

Anoniem zei

Kenden we Stegeman zelf ook niet van iets met-worst ?

DDD zei

Beste Willem, deze man doet dit al 25 jaar zo zegt hij zelf. Of je verwoordt niet goed wat je wilt zeggen of je eigen grenzen van wat wel en wat niet kan zijn aan het vervagen. Of ken je die man soms persoonlijk en probeer je hem in bescherming te nemen?
Wat komt die Alberto trouwens verschrikkelijk slecht uit zijn woorden als hij die gasten aanspreekt. Iedere keer weer. Dat vind ik ook ergerlijk.

Unknown zei

Willem Pauwelussen... Misschien moet jij ook hulp gaan zoeken? Grenzen vervagen niet als je maatschappelijk betrokken blijft. Ik weet niet in wat voor wereld jij je nu begeeft, maar volgens mij ben jij ook iets te lang alleen geweest...

Anoniem zei

Als ik de meeste forumdeelnemers goed begrijp dan is iemand met een trauma niet meer verantwoordelijk voor haar eigen gedrag.

Willem Pauwelussen zei

Nou, het lijkt een blijvende verschil van mening te zijn.
Ik denk nog steeds te zien dat grenzen wel degelijk kunnen vervagen als je maatschappelijk betrokken blijft. Waar het om gaat is niet hoe ik erover oordeel maar hoe de persoon in kwestie het zelf beleeft. De (politieke) fanaticus beleeft het zelf ook als maatschappelijke betrokkenheid. Wij noemen dat fundamentalisme maar zichzelf beleven ze als uiterst rechtschapen.
En ik dacht toch echt te zijn begonnen met de opmerking dat iemand volgens mij het ego of misschien zelfs de persoonlijkheid voorbij moet zijn alvorens in dit soort hulpverlening te stappen.
Ik dacht niet dat ik dan iemand in bescherming neem, ik probeer te begrijpen hoe zoiets kan gebeuren zodat het een waarschuwing is voor anderen die ook een of andere vorm van hulpverlening willen gaan beoefenen. Dat sluit niet uit dat het veroordeeld moet worden. Dat probeert uit te sluiten dat het wéér gebeurt.
Je kunt een ander nooit verder brengen dan je zelf bent.

emmy zei

Willem, Doe niet naief. Die man heeft nooit de bedoeling gehad om iemand te helpen. Als het wel het geval was dan had hij wel de moeite genomen om zich echt te registeren als ...therapeut.

Dit gaat niet om een politieke fanaticus maar om een smerige ouwe zak die jonge naiefe meiden betast zodat hij zich daarna lekker af afrukken. En we kunnen alleen maar hopen dat het daarbij gebleven is. Want meneer gaf zelf aan dat hij op deze zelfde manier ook kinderen behandelde. Is hij bij hun ook gebleven bij betasten??

En als jij iets anders zag in die man dan zijn jouw grenzen waarschijnlijk wel behoorlijk vervaagd. Dus waarschijnlijk is het tijd om eens goed in de spiegel te kijken.

Willem Pauwelussen zei

Is het nou echt zo moeilijk om te accepteren dat je het gewoon met iemand oneens bent?
Ik heb gewoon proberen aan te geven wat de gevaren zijn in dit soort therapeutische situaties en waar die gevaren weg zouden kunnen komen.
En het is misschien een tekortkoming van me maar ik vind het moeilijk om te geloven in mensen die dingen doen vanuit kwaadaardige bedoelingen.
Maar met die opvatting kan ik mezelf prima in de spiegel kijken hoor.

Anoniem zei

Deze man was in 1991 (!) ook al actief als manueel therapeut en paragnost, zo'n 25 jaar dus, is ook al eerder veroordeeld. . Al decennia met dit soort praktijken bezig. Ik heb hem een keer ontmoet. Een gevaarlijke en gewentenloze man.

Anita zei

Nee. Dat kan ik me in dit geval zeker niet voorstellen. Iemand die binnen no-time vraagt of er nog aan zelfbevrediging is gedaan en zo snel mogelijk wil dat de kleding uitgaat verleent alleen hulp aan zichzelf. Dat er meer mis is op deze planeet is zeker waar maar dat geeft iemand mog geen vrijbrief voor deze praktijken.

Willem Pauwelussen zei

Even een rectificatie.
Ik had uit het verhaal van Johan begrepen dat de man eenmalig in de fout was gegaan, en daar mijn commentaar op gebaseerd, maar heb inmiddels begrepen dat hij er systematisch mee bezig was.
In dat geval kan ik bepaald meegaan in het oordeel over hem, want dan had hij direct van zijn fouten moeten leren, zich diepgaand moeten verontschuldigen en wat mij betreft zijn praktijk moeten opschorten om eerst zelf in therapie te gaan voordat hij zijn eigen praktijk weer zou oppakken.
Als je er dan desondanks steeds verder in gaat dan ben je een seks-junk.
En dan is minstens gedwongen afkicken op zijn plaats.
En nooit meer die praktijk oppakken want bij elke verslaving is altijd de kans op terugval aanwezig.

Anoniem zei

Dit soort mensen hebben geen geweten. Zo'n opa - dus al minstens 25 jaar bezig met dit soort praktijken- daar verander je echt niks meer aan. De zedenpolitie liet me vandaag weten dat er veel meldingen zijn gedaan betreffende Ruud. Slachtoffers kunnen sowieso een gesprek en steun krijgen, dus neem vooral contact op als je hoe dan ook met deze man te maken hebt gehad in een ‘therapeutische’ sessie .
email:
zeden@groningen.politie.nl
of directe telefoonlijn:
088 1671601

Anoniem zei

Ziedaar de scherpslijperige veroordelingen door een aantal schijnheilige en moraliserende huisvrouwtjes van een hoogbejaarde, weerloze man. Vrouwen die nota ben zèlf in ruil voor het feit dat manlief z'n maandsalaris afdraagt, meerdere keren per week met de beentjes wijd gaan. Nee "dames" jullie hebben echt geen recht van spreken.

Johan Fehrmann zei

Bovenstaande reactie is op het randje, svp niet de ranzige kant op in deze discussie. Het is maar de vraag of je van de dader een slachtoffer (weerloze man) moet maken.

Anoniem zei

Misschien zouden mensen die werken in de psychiatrie dienen te beseffen dat dader/daadster en slachtoffer 2 kanten van dezelfde medaille zijn.

Anoniem zei

Wat heeft deze man de dames nu werkelijk misdaan? Die meiden kleden zichzelf uit en laten zich gewillig betasten. Als ze zeggen dat ze iets echt niet willen, dan respecteert hij dat, zo blijkt uit de beelden. Vervolgens beloont Alberto hem ook nog door een mooie jonge meid op hem af te sturen die hij lekker mag betasten. Kudo's voor deze oude charlatan!

Anoniem zei

Stegeman is een sensatiezoeker en reldel-"journalist" die voor pulp- en baggerzender SBS hitserige programma's maakt om mensen tegen elkaar op te zetten. Laat die leugenkijkdoos toch uit beste mensen.

Anoniem zei

Ze deugen beiden niet, de oude man moet met z'n poten van vrouwen afblijven of maar naar de hoeren gaan, Alberto Stegeman is een pedofiele kijkcijferfetejist die hitsig wordt van aandacht en stiekem gescoorde kijkcijfer op z'n debielenzender.

emmy zei

Jammer dat de meeste van jullie te laf zijn om er de naam bij te zetten.

Zou namelijk graag willen weten bij wie ik mijn dochter uit de buurt moet houden.

Misschien is het een idee om de optie anoniem weg te halen? Want hoeveel kan iemands mening nou waard zijn als hij/zij er niet eens de naam onder durft te zetten.

Anoniem zei

In 1987 was hij al actief!!

Anoniem zei

Deze ouwe viezerik is zeker vanaf 1987 al bezig.. en waarschijnlijk dan al zijn leven lang

Anoniem zei

Ruud Hensen