woensdag 25 februari 2015

DE BEIJUMRIJDER (61) RIJDT LANGS DE NOORDZEEBRUG

Uitzicht vanaf de nieuwe Noordzeebrug richting Walfridusbrug
Afgelopen donderdag reed de blogger vanaf de westelijke ring van stad de noordelijke ring op. Automobilisten weten, via een boog ter hoogte van de Friesestraatweg heb je tussen de opritten Paddepoel en Selwerd aansluiting op de noord-ring. In de verte naderde het nieuwe knooppunt Bedumerweg/Ring. De Noordzeebrug doemde in de verte op. Toch maar even filmen.
Het geheel komt op genoemde kruispunt behoorlijk chaotisch over. Conflicterende bewegwijzering (op de grond, niet via borden) scheppen verwarring. Een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. Voor de Noordzeebrug vergiste de blogger zich en hij nam per ongeluk de afslag naar de Bedumerweg (vanaf de richting Selwerd bekeken). Keren dan maar. Willem Pauwelussen deed er twee weken geleden reeds verslag van dat je vanaf de Bedumerweg niet richting Eemshavenweg en Oostelijke ring kunt rijden. Zie nog eens dit bericht.

Noodgedwongen eerst maar weer terug richting afslag Selwerd. Het keren kon gelukkig ook een afslag eerder, bij de Hoogte eraf, keren en vervolgens wél rechtdoor over de Noordzeebrug richting Beijum.
Rij desgewenst even mee. De begeleidende muziek is een oudje van de Beatles: Michel.


Geen opmerkingen: