donderdag 26 februari 2015

SOMS WORDT HET INBREKERS GEMAKKELIJK GEMAAKT


De persoon die een boom voor z'n huis inbraak-vriendelijk heeft gemaakt heeft waarschijnlijk nog nooit ongewenst bezoek gehad. Een beetje dief zal zo tegen de gekortwiekte boom op kunnen klimmen om het platdak van het huis aan de Jensemaheerd te kunnen betreden. Met alle gevolgen van dien.
Zie foto boven. Mooi, mensen die nog helemaal ter goede trouw zijn. Ze hebben de neiging om hun fiets niet op slot te zetten en in het goede in de mens te geloven. Is niet verkeerd, het is maar waar je voorkeur naar uit gaat, naar een wantrouwige en tegen paranoia aan zittende levenshouding, of toch meer een attitude waarin vertrouwen en goedgelovigheid de boventoon voeren. De laatste categorie wekt sympathie, is een kwetsbare levenshouding niet veel ontwapender en aardiger dan een geharnaste en dichtgetimmerde levensstijl? Maar ja, als er een keer bij je ingebroken is, of als je een keer een afgesloten fiets kwijt bent geraakt, dan gebeurt er iets met je.

Foto's links en rechts zijn in de Isebrandtsheerd gemaakt. De uitstekende stenen in de gevel doen in de verte denken aan de boom die we boven zien. Maar hier is de achterdocht beduidend groter. Of zullen nare ervaringen de bewoners 'wijs' hebben gemaakt? Bekijk de foto goed, is het wel wijs om van die stekelige metalen anti-inbraak dingen aan de muur te hangen?
De blogger heeft geen inbrekers-ervaring, maar als hij zich verplaatst in zo'n criminele nachtwerker dan denkt hij: Fijn dat ze die dingen hebben opgehangen, daar kan ik me mooi aan omhoog trekken, ze bieden houvast. En omdat ik een junk ben die zich geen zorgen maakt om een scheur meer of minder in m'n van een waslijn gejatte broek, ben ik blij met de uitsteeksels. Als ik vandaag m'n dope maar kan scoren, ik stap er zo overheen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

BANG voor : inbrekers,honden,verkeerschaos, wapens in de wijk, Afrikaners in de nacht, colporteurs, verkiezingsmaffia, oude media, donkere voorbijrennende mannen, ISIS, computerhacks, vaccinaties, wijkclubs,aivd, vvd, pedonetwerken, Kamp, Klijnsma, E-nummers, de Rabobank, politiegeweld, Google en Microsoft, illuminati, Beijumer drones, apotheekvergiftiging, tv-spionage, (genetisch) gemanipuleerd door AH-Meins, medische tirannie, wc tracking apps,val van de euro, griepinjecties waar je griep van krijgt.... IK WIL GERED WORDEN DOOR DE ELITES !!!!

Anoniem zei

Wij zijn nog het bangst voor de VVDA.... :-) :-)