dinsdag 10 februari 2015

NOG MEER VREEMDE WEGWIJZERBORDEN

Naar aanleiding van de wanhopige fietstocht van Willem Pauwelussen die ruim een week geleden in een stripverhaal eindigde, viel de blogger een week geleden ook de nodige vreemde bewegwijzering op. Zie foto boven.
Het is raadselachtig waar de Z en het fietsverwijsbord voor dienden. Ondergetekende mailde de afbeelding naar Pauwelussen en die schreef er onderstaande tekst bij:
Zie hier de kruising Amkemaheerd met de Beijumerweg..
Het is wonderbaarlijk wat hier de argeloze verkeersdeelnemer voor mogelijkheden wordt geboden.
Uit het stukje van WP leren we dat Z de route naar Hornbach is, hiervoor dient u linksaf te gaan.
Rechtsaf loopt dood maar je moet er wél 30 rijden dus als de weg op een blinde muur eindigt dan valt de schade met die lage snelheid nog mee. Goed dat daaraan gedacht is.

Rechtdoor volg je een fietspad, aldus het blauwe bord met de witte fiets erop, maar het gele bord met de zwarte fiets erop geeft aan dat je meteen weer terug moet. Zo kom je nog eens ergens.
Bewegwijzering, het is inderdaad geen gemakkelijk vak.
Maar wij hebben weer wat om over te lachen en dat is ook wat waard.

JF; De rechter afbeelding is afgelopen zondagmiddag gemaakt. Denkbeeldig kom je hier vanuit de richting ZuidwoldeHet Z-bord is verdwenen. Waarom fietsers nog steeds d.m.v. een geel bord de Beijumerweg op worden gedirigeerd is een raadsel. Fietsers kunnen namelijk zonder problemen alle kanten op.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

het Z bord is helemaal niet verdwenen alleen maar door lolbroeken omgedraait zoals je op de foto ook kunt zien als je goed kijkt en weer door iemand van de gemeente goed gezet het bord staat er dus weer zoals ie er hoort te staan voor zolang als dat duurt

Remko zei

De Z-route is van witte lam via Beijumerweg/fietspad langs amkemaheerd/beijumerweg naar zuidwolde / hornbach. Dit alles omdat de route onder de ring langs boterdiep afgesloten is. Het gele bord met de fiets erop is niets anders dan de omgekeerde route. Niks moeilijks aan (?)

Willem Pauwelussen zei

@Remko, weet je dan misschien ook waarom fietsers niet gewoon naar het Zadelpad worden geleid om daar een van de bruggetjes over de sluis te nemen? Dit is toch een omweg van pakweg twee kilometer?

Ria zei

Willem

Ik ben Remko niet maar..

dit is gewoon een doorgaande fietsroute en waarschijnlijk de snelste, als je vanaf Zuidwolde/Bedum naar Noorderhogebrug wil. De fietser wordt daarheen dus omgeleid.

Remko zei

@wp: Ik denk dat de officiële route begaanbaar moet zijn voor al het verkeer dat normaal over het fietspad gaat. Dus ook rolstoelers, brommobielen, etc. Die kan je toch moeilijk over de sluis sturen.

Willem Pauwelussen zei

Ja, heb je gelijk in, daar heb ik even niet aan gedacht. Het is trouwens een afstand waar je flinke accu's voor nodig bent.
En @Ria, dit is de omleidingsroute vanaf de Boterdiepbrug naar Hornbach, en niet andersom hoor.