vrijdag 27 februari 2015

LEKKER IN HET ZONNETJE ZITTEN MET JE SLAPENDE BABY


Je ziet ze minder in het straatbeeld dan moeders, maar ze zijn er wel. Waarom zal een papa niet achter de kinderwagen kunnen lopen? 
Als je dan toch met je kind aan de wandel gaat, dan wil je ook wel even lekker gaan zitten. Kindje slaapt in de kinderwagen, vader gaat even in de zon zitten.
Dat was wat gistermiddag op het voetbalveld tussen de Jaltadaheerd en het Pedelpark gebeurde, Beijumers weten, op deze plek wordt eind april de vrijmarkt gehouden (eerst op Konings- nu op Koninginnedag).
Normaal gesproken neem je als vader wat te lezen mee als zoontje of dochtertje slaapt. Tegenwoordig niet meer, de papa op de foto was met z'n smartphone bezig. Je hebt het hele wereld wijde web bij de hand, en mocht moeder vragen hoe het gaat, dan kun je zo even een foto appen.
De blogger heeft niet gevraagd of de papa wellicht een papadag had. Dat schijnt modern te zijn.
Papadag is een informele benaming waarmee een vrije dag voor mannen wordt aangeduid, waarop deze de zorgen voor hun kind(eren) op zich nemen. Vaak gaat het om een vaste (vrije) dag in de week.
De 'papadag' kan worden gezien als een voortzetting van het ouderschapsverlof en dan met name gericht op mannen. Dit om te stimuleren dat jonge vaders intensiever betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind(eren). Bovendien kan de vrouw op deze manier weer deelnemen aan het arbeidsproces, zonder dat er gebruik hoeft worden gemaakt van kinderopvang.
Papadagen kunnen een onderdeel zijn van gelijkwaardig ouderschap waarbij beide ouders a priori verantwoordelijk zijn voor de zorg, maar dat is niet altijd per definitie het geval. WikiPapa.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het aloude spreekwoord zegt > Een huisgezin is goed verdraaid, waar 't haantje tokt en 't hennetje kraait.

Anoniem zei

Dus de man is de baas ?
De vrouw heeft de broek aan ?
Samen , samen , en eerlijk delen .
We leven in 2015 !

Anoniem zei


12.10 uur.

Maw, zowel hij als zij dus 50%??
Wijs jij me een adres, waar het zo verdeeld is?
Ga ik ernaar op zoek,want bij mijn weten ken ik niet 1 adres waar het zo verdeeld is.

Anoniem zei

Zouden de mannen nou echt gelukkiger worden van die jankende, dreinende babies, luiers verwisselen, kinderwagens duwen, tassen dragen, strijken van bloesjes ? Heremientied, wat een lot voor de man om zo door de lesbische vrouwenbeweging gecastreerd te zijn.

Anoniem zei

Moet dit soort mannen nog hun vrouw met kind beschermen ? Dweilen zijn het.

Tralalala zei

Volgens mij was het eerst Koninginnedag, en nu Koningsdag ;) Of hebben we per april een nieuwe koningin, en heeft Beijumnieuws de primeur? haha.