vrijdag 20 februari 2015

EEN BIBERENDE AAP- KNUFFEL GEVONDEN

Het is wat met al die gevonden knuffels in de wijk, Beijumnieuws kan wel dagelijks een 'Gevonden Voorwerpje' publiceren. Het is in om een gevonden knuffel terug te willen bezorgen bij de rechtmatige eigenaar (jongen/meisje). De blogger komt ook regelmatig knuffel-foto's op Twitter tegen.
Op dit huisje bij het Centraal Wonen-project aan de Bentismaheerd hing eergisteren een briefje, er was een biberende aap gevonden.
Biberende moet natuurlijk bibberende zijn. Waarschijnlijk heeft een collega-kindje zich over de gevonden knuffel ontfermd. Het ding lag waarschijnlijk in de stromende regen en was ijskoud en doorweekt.
Zei ik 'het ding?' Dat is te ongevoelig gesteld, een knuffel is zeer waardevol in het leven van een kind, het geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. En kinderen kunnen ook nog eens met hun knuffeldiertje praten, iets wat de meeste volwassenen verleerd hebben. In het woord 'biberende' zit inlevingsvermogen, empathie. Het is zielig, zo'n doorweekte rillerige aapje te zien.
Klik de foto groter, de biberende aap is op een bepaald adres terug te krijgen.

Geen opmerkingen: