dinsdag 17 februari 2015

ONDERTUSSEN OP EN BIJ HET INNERSDIJK-GEBIED


Lezer Rob stuurde vanochtend de linker foto op en hij schreef erbij: Afgelopen zondag met het mooie weer door drie vriendinnen gemaakt? De blogger zag niet precies wat de drie vriendinnen hadden gemaakt en op die vraag antwoordde de inzender: De camera kon niet verder inzoomen. Het zijn een aantal gebogen takken, dienend als basis voor een verdere hut. 
Kijk aan, eindelijk bouwwerkzaamheden op het al tijden braakliggend terrein op de plek waar ooit het bekende verpleeghuis Innersdijk heeft gestaan. Is niet verkeerd kinderen.
Heel Beijum vraagt zich zo langzamerhand af of de herbouw van het verpleeghuis überhaupt wel plaats zal gaan vinden, keer op keer verzekeren de mensen die er over gaan dat dit zeker zal gaan gebeuren.
We zullen het zien. Overal in het land sluiten verpleeghuizen en de hele zorg wordt door bezuinigingen bijkans uitgekleed, en in Beijum gaan ze dan een nieuwe voorziening bouwen? 'K mot nog zain...

Vanochtend waren een viertal oranje mannetjes bezig om bomen op het terrein te kortwieken. Zie foto boven. Moet er eerst wat worden afgebroken voor er weer iets opgebouwd gaat worden?

Zie ook de rechter foto, wat een lelijk hekwerk zit er toch om het terrein heen. Dat zal voor de veiligheid zijn, maar het lijkt zo no go area-achtig.
Gooi die hekken er toch om weg. Laat kinderen een hutten- en tentenkamp maken. Zet er een lekker zitbankje neer. Plein Oost oogt als een mooi lelijk eendje (mooi van lelijkheid). Maar om jarenlang hekken om een prachtig natuurgebied heen te zetten, daar krijg je helemaal de blues van.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk vooral ook eens in de bosjes achter de huizen bij Plein Oost. De Stainkoeln is er niks bij

Anoniem zei

Misschien komt er wel een afdeling van Woldjerspoor nu het geld voor het nieuwe tehuis blijkbaar verdwenen is.

willy zei

Ik verwijs u voor inlichtingen naar www. zorggroepgroningen.nl. Ik ben een oud-werknemer,maar laten we afwachten. Ik ben op pensioen nu maar er zijn collegas die boventallig zijn,Allemaal door de bezuinigiingenin de gezondheidszorg dus blijf voor hun positief. Ze hebben uw steun nodig!!! En het geld is niet verdwenen