donderdag 12 februari 2015

DE AARDBEVINGS-NOODKLOK IN BEIJUM (Video)


Het is voor het eerst dat de door de Mamrehoeve aan De Bron geschonken kerkklok van Beijum uit nood luidde. Zie vorig bericht.
Op de linker foto staan Henk Rutgers en Koos Meisner van De Bron. Op de achtergrond, zie ook foto boven, zwiept de klok driftig op en neer, a.h.w. verkondigend: veiligheid voor Groningers is belangrijker dan geld, regering.....
Enkele tientallen kerken in de provincie Groningen hebben donderdagochtend vlak voor aanvang van het Kamerdebat over gaswinning de noodklok geluid. De kerken gaven daarmee gehoor aan een oproep van de Groninger Bodembeweging (GBB). Ook de Martinitoren en de Der Aa-kerk in Groningen lieten van zich horen, aldus Dick Kleijer van de GBB donderdag.
Het luiden van de noodklok is van oudsher een waarschuwing voor naderend onheil. De Groningers vinden dat de gaskraan verder moet worden dichtgedraaid omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
In alle uithoeken van de provincie was er klokgelui te horen, aldus Kleijer. Veel kerken uit het aardbevingsgebied deden mee, maar ook kerken in onder meer Den Haag, Ter Apel, Ameland, Assen en Vries meldden zich spontaan aan, zegt de GBB. Ikon/Kerknieuws


Geen opmerkingen: