donderdag 26 februari 2015

NOORDERZIJLVEST BOUWT HIER EERSTE NATUURVRIENDELIJKE OEVER

Op de hoek Froukemaheerd/Koerspad staat morgen wat bijzonders te gebeuren. Noorderzijlvest zal op de genoemde plek, zie afbeelding, een begin maken met het verbeteren van de waterkwaliteit in de wijken Beijum, Hunze, Lewenborg en in Noorddijk. Er zal een kraan op de metalen platen worden gereden die de eerste natuurvriendelijke oever van het project gaat graven. Wethouder Joost van Keulen zal bij de ceremonie aanwezig zijn.

Uit het persbericht van Noorderzijlvest:


Start werk aan het water Beijum, de Hunze, Lewenborg en Noorddijk 

Op vrijdag 27 februari start het waterschap Noorderzijlvest met werkzaamheden om de waterkwaliteit van de wijken Beijum, de Hunze, Lewenborg en Noorddijk te verbeteren. Voor pers en bewoners van de wijken organiseren we een bescheiden startmoment. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Dit jaar voert het waterschap werk uit aan het water in de oostelijke wijken van de stad Groningen.

Er komen in 2015 op verschillende plekken in Beijum, Lewenborg, de Hunze en Noorddijk natuurvriendelijke oevers en nieuwe duikers, stuwen en gemalen. Op 27 februari starten deze werkzaamheden met de aanleg van een natuurvriendelijke oever in de buurt van het Koerspad. Waterstructuurplan Noorddijk Met de gemeente Groningen en Natuurmonumenten heeft het waterschap het waterstructuurplan Noorddijk gemaakt. Bij het ontwerp van het water in de wijken zijn op verschillende momenten bewoners betrokken.

Programma Datum 27 februari. 
Plaats Koerspad langs fietspad. Tijden: 
12.30 uur ontvangst en welkomstwoord van de partners: - Carla Alma, dagelijks bestuurslid Noorderzijlvest - Joost van Keulen, wethouder gemeente Groningen - Wilfred Alblas, regiodirecteur Natuurmonumenten. 
12.40: uur Onthulling bouwbord.
12.45: uur. Kraan bij sloot start met het graven van de eerste natuurvriendelijke oever van het project. 
12.50: uur ruimte voor interviews met de verschillende woordvoerders

11 opmerkingen:

Remko zei

Wat is dat nou weer: een natuurvriendelijke oever? Rare term. Wat maakt andere oevers dan niet natuurvriendelijk?

Anoniem zei


Dat was ook het eerst wat door mij heen schoot, Remko.

Zal het morgen misschien eens helemaal lezen.

Anoniem zei

Dit is een natuurvriendelijke oever:

http://www.wjvanvliet.nl/!790947

De oever is een stuk minder stijl en bied plaats aan plant en dier.

Overigens is dit type oever ook al in Beijum te vinden. Op meerdere plekken in de Groene Long. Maar blijkbaar vond men dat nog niet genoeg.

Anoniem zei

Maar een oever graven? :)

Verder gaat dit nergens over. Als er een dier, bijvooorbeeld beverrat of muskusrat verschijnt, moet die toch weer uit de natuurvriendelijke oevers weggevangen worden.

Zal wel nieuws zijn omdat je, nutteloos en onwetend, op een een waterschapsbestuur mag stemmen.

Kees K.

Anoniem zei

Daar zit je dan van de zomer als werkloze voedselbankbimbo te koekeloeren aan een peperdure natuurvriendelijke oever. Leuker kunnen we 't niet maken.

Anoniem zei


Nou ja ano 00.41 uur.

Krijgt in ieder geval dit individu aan de buitenkant ook iets te verorberen ;-).

Beter iets dan bijna niets :-).

Anoniem zei

Zolang de gratenpakhuizen met hun hongerige magen maar zorgen dat ze netjes in de kleertjes op sollicitatiegesprek verschijnen, dan wordt Papa UWV in ieder geval ook niet boos.

Willem Pauwelussen zei

Of zou dit een werkverschaffingsproject zijn?

Anoniem zei

Nee het zijn stokpaardjes van royals kontlikkende, regionale bestuurders.

Anoniem zei


Ja Willem, wie weet. Vroeger moesten de armsten van de armen in de "slikken" werken, zover ik op de hoogte ben.
Wie weet is dit de voorarbeid voor een nieuw slikken tijdperk!!!

Anoniem zei

Tegenwoordig is er nog een extra dimensie aan het slikken, namelijk het stikken. Wanneer je gaat stemmen, heeft dat geen invloed. Wanneer je niet gaat stemmen heeft dat ook geen invloed. Waarom dus nog gaan stemmen ? Ga een eindje fietsen en geniet van de zon. Wèl zo zinvol.