maandag 9 februari 2015

EEN KLEURRIJK ELEKTRICITEITSHUISJE

Wat zien ze er vaak lelijk uit. Grijs, saai en kil. Terwijl ze zo waardevol voor de inwoners van Beijum zijn. Wie wil er niet graag stroom?
Ik meen me te herinneren dat dit exemplaar, zie foto, in de Onnemaheerd staat. Foto is gistermiddag gemaakt. Iemand heeft een poster met bloemen erop tegen de wand van een elektriciteitshuisje geplakt, Zijn het pioenrozen?
Het geeft de straat tijdens de grijze en koude maand februari kleur en fleur.
Zal de poster tijdelijk zijn aangebracht? Zo te zien, bestudeer de foto, is er een raamwerkje voor het huisje neergezet waar over een week of zes wat moois gaat groeien.

Beijumers kunnen best de verfraaiing van hun eigen leefomgeving in eigen hand nemen.

4 opmerkingen:

Ria zei

Klaprozen

Anoniem zei


Natuurlijk kan dat.

Kom op filantroop en geef geld aan diegenen, die graag aan jouw behoefte willen voldoen.

Anoniem zei

Wel jammer dat de omwonenden permanent aan zoveel geconcentreerde straling blootstaan en het op termijn met een prakkie kanker moeten bekopen.

Anoniem zei

Het is onbegrijpelijk dat de blogger dit soort elektriciteitshuisjes als "waardevol" bestempelt. De GGD Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar dit soort hoogspannings- of transformatorhuisjes en komt tot de conclusie dat kinderen helemaal niet mogen slapen vlakbij zo'n ding vanwege de electromagnetische straling en de gevaren voor de gezondheid.
Vraagt niemand zich af hoe het kan dat recentelijk 2 echtelieden binnen een half jaar beiden aan kanker overlijden, terwijl ze naast zo'n kennelijk levensgevaarlijk transformatorhuisje bij De Bron woonden ?
Wordt er eigenlijk wel onderzoek gedaan naar het bewonersverloop van huizen in de direkte omgeving van dit soort hoogspanningshuisjes ? Hoe zit het met de gezondheidsgeschiedenis van mensen wonend naast deze huisjes ?