zaterdag 7 februari 2015

NOG MEER GEMOLDE BORDEN


Naar aanleiding van het vorige blogbericht over de kapot gemaakte verkeersborden zag ondergetekende vanmiddag tijdens een wandeling nog meer gemolde exemplaren. Soms heb je dat, waar je op gefocust bent komt in meervoud via de eigen waarnemingsfilter binnen.
Eerst nog even naar het vorige bericht, daarin werd melding gedaan van het gegeven dat een met oud en nieuw kapot gemaakt verwijsbord richting instanties die in en nabij het Gezondheidscentrum zitten er nog steeds zou staan. Dat blijkt toch niet zo te zijn, het afgescheurde bord, zie link vorig bericht, is een paar dagen geleden verwijderd.

Er lijkt een vast patroon in het kapot maken van de borden te zitten. Iemand die onder het vorige bericht reageerde zag veelvuldig jongeren met een soort van koevoet bezig met de borden, kennelijk bedoeld om ze op te lichten. Op meerdere plekken in de wijk is te zien dat borden van onderaf zijn bestookt met zo'n koevoet of lange stok.

Het is gelukkig niet alleen maar vandalisme en gefrustreerde rottigheid wat de klok slaat. Zie foto boven, iemand heeft op het looppad langs de Zuidwending een sjaal gevonden en sociaal voor de rechtmatige eigenaar opgehangen.
Bijna niet te zien maar toch waar, klik de afbeelding groter, ook het opschrift op het hondenpaaltje is bekrast.

De blogger heeft nog een tiental kapotgemaakte borden op voorraad, maar hij zal ze de lezer verder besparen


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zulke zware beschadigingen kunnen gewoon niet met een stok worden toegebracht. Afgaande op de foto's valt het wel op dat het steeds en vooral om een geweldige klap met bijv een voorhamer of pikhouweel lijkt te gaan bij voorkeur aan de onderzijde van de borden. Hebben we stratenmakers met dergelijk gereedschap in de wijk ?
Er zouden gerichte buurtenquetes moeten worden gehouden. Dan komen er vast en zeker belangrijke aanwijzingen boven drijven.

Anoniem zei

Als Johan eens wat beter zou opletten had ie al veel eerder dit kunnen zien .Dit is gevolg van zwaar vuurwerk ,er zijn borden bij die al meer dan een jaar er zo uitzien dus het zal wel komkommertijd bij Johan zijn .

Anoniem zei

Het komt me een beetje onwaarschijnlijk voor dat er buiten de decembermaand om al 7 of 8 jaar lang zwaar vuurwerk wordt gebruikt.