zaterdag 7 februari 2015

WOONT ER EEN VERKEERSBORDEN-TERRORIST IN BEIJUM?


Waarschijnlijk is er iemand in Beijum die een gruwelijke hekel aan verkeersborden heeft. We zien hier vier bewerkte borden afgebeeld, maar het hadden er veel meer kunnen zijn.
Zie bovenstaande foto, locatie Beijumerweg, ter hoogte van de Grevingaheerd. Gewoon moedwillig kapot gemaakt. Net als 150 meter verderop, op dezelfde Beijumerweg ter hoogte van de Bentismaheerd. Zie foto links.
Tenenkrommend. Probeer een dergelijke vandaal maar eens te betrappen. Is bijna niet te doen. 

Hoe bekijkt de politie deze onzinnigheid?
Vernieling is expres dingen kapot maken. Bijvoorbeeld spiegels van auto's aftrappen, bushokjes vernielen, verkeersborden kapot maken, bloembakken omgooien, etcetera. Spullen zijn zo vernield, maar zijn ze ook zo vervangen? Een ruit van een bushokje kost bijvoorbeeld rond de € 310.
Vernieling kan je alleen plegen of met meerdere mensen. Als je het alleen doet, is er sprake van vernieling. Verniel je iets met meerdere personen, dan noemt de wet dat openbare geweldpleging.
Wil je weten welke boetes er gelden voor vernieling? Bekijk het boeteoverzicht.
Het verwijsbord tegenover het Gezondheidscentrum dat tijdens de jaarwisseling werd gemold ziet er nog steeds gevaarlijk uit.
Beijum is een mooie en leuke wijk. Maar er wonen ook een paar eigenaardige kostgangers.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaren geleden waren het vooral de losloopborden voor dieren die het rond het Bentismaheerdparkje moesten ontgelden. Complete verkeersborden met paal en al werden er dan uit de grond gerukt en in de sloten gegooid. Je eerste idee is dan al snel dat het omwonendenacties zou kunnen betreffen. Temeer omdat na melding bij stadsdeeltoezicht en er nieuwe borden werden geplaatst, deze wederom binnen 2 dagen weer uit de grond bleken gerukt en in de sloot gegooid.
Het bordenvandalisme heeft zich vervolgens langzaam uitgebreid naar de rest van het centrumgebied in de wijk, o.a. rond het gezondheidscentrum.
Ooit zag ik een paar jongens in de leeftijd van plm 12-16 jr een bord met iets toetakelen. (stok ? koevoet?)Misschien is het wel de leeftijd waardoor men tegen het gezag en de regels van ouders en overheid in verzet komt ?
Het is duidelijk dat er veel meer toezicht op moet komen, want dit kost de gemeenschap smakken geld.

Anoniem zei

Willen we duizenden euros aan schade voorkomen, moet er eerst een algemeen vuurwerkverbod komen.