dinsdag 10 februari 2015

GEMEENTELIJKE SUBSIDIE VOOR LIJN6.COM

Sinds een aantal jaren is het medialandschap in Beijum drastisch veranderd. Waar ooit een wijkkrant de dienst uitmaakte in de wijk qua nieuwsvoorziening, daar bepalen nu Lijn6 en Beijumnieuws het.
Dat is niet iets om over op te scheppen, maar het mag als feitelijk geconstateerd worden. Waarom zou je dan niet een gedeelte van de subsidie die voor de wijkkrant bestemd was overhevelen naar bijvoorbeeld Lijn6? Wat betreft wijkcommunicatie en binding is Lijn6 de ter ziele gaande wijkclub uit Beijum vele malen voorbijgestreefd. Laatstgenoemden hebben geen medium van betekenis meer in de wijk terwijl Lijn6 de Beijumers praktisch dagelijks van vers nieuws voorziet.

Dit is waarschijnlijk ook tot de burelen van de gemeente Groningen doorgedrongen wat heeft geresulteerd in subsidie voor de Internetcourant uit Beijum.
We stellen hoge eisen aan kwaliteit omdat we onze lezers heel goed willen bedienen. Onze sterke punten zijn dan ook de films en de foto’s die zeer gewaardeerd worden. We houden ook een aantal per jaar een fotowedstrijd met een bepaald thema. Dit is echt een schot in de roos omdat er velen, jong en oud, op reageren met vaak verrassende foto’s.
Gelukkig heeft de gemeente ons eind december 2014 subsidie toegekend om ons werk te kunnen voortzetten met nog betere kwaliteit films, foto’s en artikelen.
Lees hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Was het op 31 december 2014 aflopend Lokaal Akkoord Wonen NLA-wijkpotje nog niet uitgegeven? Of was er een ander budget bij GG?