maandag 23 februari 2015

VERKIEZINGSBORDEN MET SPROOKJES- SLOGANS BIJ BEIJUM NOORD

Er staan weer borden met de wonderlijkste verkiezings-flyers erop geplakt bij de ingang Beijum-Noord. Op 18 maart worden Provinciale Statenverkiezingen gehouden, en het gehalte aan gehuichel, gebakken lucht, flauwe kul en teksten voor de bühne stijgt weer tot grote hoogte. 

Verkiezingen. Veel beloven, stemmen vergaren en mensen paaien, en daarna de kiezers afknijpen en beduvelen. Mag het zo worden samengevat? Is dat te negatief? Of toch realistisch?
Laten we een paar verkiezingsposters bij langs lopen. Zie foto boven. Op het linkerbord hangen de regeringspartijen PvdA en VVD gebroederlijk naast elkaar. Heel verstandig dat juist die partijen geen ronkende teksten op hun flyers hebben gezet, je kunt moeilijk kiezers twee jaar achtereen in de maag stompen om vervolgens opbeurende dingen te gaan lopen roepen.
Daarnaast hangt een poster van de SP. 'Reken Af', staat er heel geheimzinnig. Wat zal dat toch betekenen? Is het anti- regeringsbeleid, of gaat het over de eigen zogenaamde 100% sociaal-heid? Iedereen weet toch dat 100% sociaal niet bestaat? Je kunt toch geen 100% totalitaire Sociale Staat nastreven? Je moet toch altijd water bij de wijn doen als je gaat regeren?
Daarnaast zien we een simpele CDA-hoofd met de even simpele tekst: Stem CDA. Om simpel van te worden.

Twee jaar geleden had D'66 het over 'Nu Vooruit.' Verhip, dat willen ze nu nog steeds. Wanneer is Nu dan? Straks? Zal het toevallig zijn dat uiterst rechts een poster van de PVV hangt? Er staat een Messias-achtig hoofd op met de tekst: 'Genoeg is Genoeg.' Wat zal toch in vredesnaam Genoeg zijn? Het schreeuwen en schelden vanaf de zijlijn zonder regeringsverantwoording te willen of durven dragen? Jammer dat we in het noorden geen overvloed aan moskeeën hebben, maar gelukkig zijn er nog aardbevingen?

De ChristenUnie wil geloof een stem geven, en de Partij voor het Noorden heeft een Grijze Junco op z'n poster gezet. Tja. Zie ook de ronkende slogan van de Partij voor de Dieren. Hoezo 'Hou vast aan je Idealen?' Gaan we een beetje star lopen doen? Mag je ook loslaten in het leven en verouderde versleten idealen laten waaien? Dank u. Er hangen ook flauwekul-posters van Groninger Partijen op de borden. Wat betekent 'Groningen Verdient Het?' Gaat dat over geld, dan past 'Groningen geeft het Uit' toch  ook? Wat verdienen we hier in vredesnaam, wees eens concreet. Dan heb je ook nog 'Groningen Centraal.' Wat betekent 'Groningers doen het Nu zelf?' Mogen we soms geen zaken meer doen met Duitsland, Friesland of Drenthe? De slogan is toch zo autistisch en naar binnen gericht als het maar zijn kan?

De meest komische poster hangt ontegenzeggelijk op het rechter bord. 'Betaalbaar Water' staat er, lijst 4.Waar blijft 'Betaalbaar Bier?' of 'Gratis Koffie?' Toe toch even jongens.

Nog een mysterieuze poster: 'Red het Noorden 88% of 4,5.' Er staat onder 'Uw Keuze.' Het is toch om raar van te worden, wat betekent dat in vredesnaam?

De blogger is blij in een land te wonen waarin de periodieke 'Democratische Dans' op deze manier mag worden opgevoerd. Mooi dat we een politiek systeem hebben en geen dictatuur. Maar wat de politieke partijen allemaal voor de verkiezingen beloven, dat kun je het beste met een paar dikke korrels zout nemen.
Op z'n Grunnings gezegd, je wordt verneukt waar je bij staat.

6 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Volgens mij is het ene bord bedoeld voor de waterschaps- en het andere voor de provinciale verkiezings.
Dus ik denk dat de leus 'betaalbaar water' op het bord van de waterschapsverkiezingen staat.
En het is toch vreemd dat op geen enkele poster iets is te vinden over de de hebzucht van de staat der Nederlanden die de inhoud van de schatkist belangrijker vindt dan de veiligheid van haar inwoners.
Maar ik heb er zelf nog niet echt naar gekeken, moet ik toegeven.

Anoniem zei

Nee,......dan die van de Tegenpartij uit de jaren 70

''geen gezeik iedereen rijk''
of
''samen voor ons eigen''
of
"laat ze zelf es een keer bezuinigen"

Anoniem zei

Precies. Dijsselbloem en Rutte hebben steeds maar meevallers. Wanneer wij 's een keer ?

Anoniem zei

Laat u niet langer door showbiz invaliden van alles op de mouw spelden over de moestuin van uw betovergrootvader en/of de mantelzorg over de cavia van uw benedenbuurvrouw. Dus doe vooral niet mee aan die stemklucht van 18 maart. Het is één groot toneelstuk om u de ogen dicht te drukken en u financieel nog verder af te knijpen en te plunderen.

Anoniem zei

Het grootste failliet van de democratie is wel dat de borden voorgedrukt geplaatst worden. De burger krijgt zelf geen kans iets te doen. Want reken maar dat plakken op de borden direct loslaat of eenvoudig afspuitbaar is.

Maar Johan, wat is dan de strekking van je leuke verhaal? Stem beter want stem niet?

Stemmen voor een waterschap. Leuker kun je het niet maken, dommer wel.

Kees K.

Anoniem zei

Kiezersbedrog is een misdrijf dat in Nederland nog steeds niet strafbaar is. Daardoor moeten burgers deze milieuvervuilende leugenpanelen nog steeds gedogen. Wanneer gaan we ons daadwerkelijk bevrijden uit deze vormen van staatshypnose en financiële slavernij ? Ben je een zombie of staatsslaaf dan ga je stemmen. Ben je een VRIJ MENS dan doe je lekker iets anders op 18 maart.