donderdag 19 februari 2015

ZE WERKTE OOIT IN DE BOERDERIJUM....


Vandaag weer in het nieuws... Vanaf 2011 werkte ze namens De Zijlen in de Boerderijum.
Op 21 juli 2013 is Daniëlla van B. op 20-jarige leeftijd overleden. Wij vinden het verschrikkelijk dat Daniella om het leven is gekomen. Dit heeft ons allen zeer geraakt. Het heeft veel impact op cliënten en medewerkers gehad. Daniëlla heeft een aantal jaren gewoond bij De Zijlen en werkte sinds 2011 op dierenweide Boerderijum in Groningen. De dierenweide is een dagbestedingslocatie van De Zijlen. De politie vermoedt dat Daniëlla overleden is als gevolg van huiselijk geweld door haar stiefvader. Haar stiefvader en moeder zijn door de politie in hechtenis genomen. De Zijlen heeft op verzoek van de politie meegewerkt aan het strafrechtelijk onderzoek.
De Zijlen.nl (februari 2014)
Vandaag op de site van het AD: 

De stiefvader van de verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen (20) uit Groningen moet 18 jaar de cel in voor de gruwelijke moord op het meisje. Ook kreeg hij vanmiddag door de rechtbank in Groningen tbs opgelegd.
Geert W. (46) doodde zijn stiefdochter na weken van ernstige mishandelingen met een honkbalknuppel. Het Openbaar Ministerie eiste aanvankelijk veertien jaar cel en tbs tegen de man. Hij werd eerder al veroordeeld voor het misbruiken van twee andere stiefkinderen.

Ook de moeder van Daniëlla staat terecht. Zij zou niet hebben ingegrepen tijdens de mishandelingen. Tegen haar is vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist.

Tekortgeschoten
Uit rapportages is gebleken dat de hulpverlenende instanties ernstig zijn tekortgeschoten bij het gezin. Volgens het onderzoek van drie rijksdiensten had de veiligheid van het verstandelijk gehandicapte meisje 'onvoldoende prioriteit' ondanks diverse meldingen.AD 

5 opmerkingen:

emmy zei

Je kan alleen maar hopen dat de dood van haar moordernaar (vader kan je het niet noemen aangezien hij ook al zijn 2 dochters verkracht had) en haar moeder (wederom is ze de titel niet waard) net zo pijnlijk is.

Geloof niet in god maar soms hoop ik dat er een hel is.

Anoniem zei


Idd. Emmy!

Waarom dit bericht hier gisteren geplaatst is, is me niet duidelijk.
Zal een reden hebben?

Jan zei

Waarom het bericht is geplaatst lijkt me duidelijk, er is een link met Beijum. Waarom de stiekeme reactie van Anoniem13:51 hier staat is minder duidelijk. Zal dat een reden hebbe?

Anoniem zei


Jan, je schijnt een uitgesproken mening te hebben.
Verklaar waarom de reactie van 13.51 uur een stiekeme is, oke?

Anoniem zei

Kom op nou Jan...
Waar blijf je met je open en eerlijke tekst en uitleg???