maandag 16 februari 2015

MAANDAGOCHTEND (227)


Na de week van de zeldzame vogel, de Grijze Junco, hebben we nu het weekend achter de rug met een andere zeldzame vogel, de Grijze Kleffer (therapeut). Voor eerstgenoemde vogel kwamen honderden cameramannen naar Beijum, voor de Kleffer alleen maar een verborgen cameraman. Verschil moet er zijn onder de zeldzame vogels. 
Het is allemaal gek en maf genoeg. Bij de Grijze Kleffer komt vast ook nog ziekte om de hoek kijken, je bent vast niet goed in je hoofd als je je als 'therapeut'  opstelt zoals de Kleffer deed die gisteravond ontmaskerd is.
De blogger heeft even zin in wat normaals. Maar ja, wat is dat? Ooit een normaal mens ontmoet? Het wordt even wat teveel, Grijze Junco, Grijze Kleffer en ook nog eens Gekke Carnavalvogels, waar moet dat heen met Beijum?

Misschien moeten we hoop putten uit de jeugd, en hopen dat daar veel frisse, gewone en gezonde vogels voor toekomstig Beijum tussen zitten. Laten we een kijkje nemen in het Pedalpark in het Groene Hart van de wijk. Die ligt half februari te wachten op jonge bezoekers. Houden die misschien een winterslaap?
In tegenstelling tot de skatebaan aan de voet van de Kardingerheuvel, waar ook in januari en februari geskatet wordt, lijkt de crossbaan voor jongeren meer een voorjaar- en zomer aangelegenheid.
Ergens is dat een beetje vreemd, de jongeren van het Pedalpark hebben de beschikking over een overdekte ruimte. De jongeren in het Kardingerpark hebben dat niet.
Zie bovenste afbeelding. Je kunt in het Pedalpark even lekker zitten chillen tussen de bezigheden door. Even een pretsigaret roken bijvoorbeeld. Hoe de trots voor Fc-Groningen hand in hand kan gaan met marihuana.
De burgerman in de blogger moet wel even slikken bij het aanschouwen van de 'schilderijen', hoezo crossen en tegelijkertijd blowen? Maar hoe moralistisch moet je zijn ten opzichte van jongeren? Waren we vroeger soms allemaal zulke lieve en aardige vogels?
 Trouwens, de keren dat ondergetekende een bezoekje aan het Pedalpark bracht wáren de jongens ook echt altijd aardig en geschikt. Voor degene die z'n jeugdjaren is vergeten, het kan gewoon dat je een marihuanaplant als graffiti op een muur of container kalkt, en op schrijft 'Kom Fucken' (afbeelding rechts), dat je toch een aardige jongen bent. Misschien wordt je ook wel opgefokter van alcohol, wie zal het zeggen.

Nou niet teveel de advocaat van de jongeren worden, ze zorgen soms ook wel voor een beetje overlast.
PedalPark Groningen is een sportontmoetingsplek in Groningen waar jeugd, ouders, buurtbewoners en andere bezoekers elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen. Het PedalPark bestaat uit een freestyle fietscrossbaan en een pleintje met een jongerenhangplek in de vorm van een dug-out. Ze bieden fietscrossactiviteiten aan voor de jeugd.  Urbanacademygroningen

De nieuwe week is weer begonnen. De lente komt naderbij. Kijk uit als u naar buiten gaat, het kan glad zijn, het ziet er wat wittig uit.
Dat het binnenkort weer mag groeien en bloeien op het Pedalpark en in de rest van Beijum. En dat de vele vogels weer vrolijk gaan kwetteren en gezonde leven in de brouwerij mogen brengen.

Een prettige week gewenst, strooi i.v.m. het winterweer wat lekkers voor de vogels buiten en bedenk dat iedereen jong is geweest.

1 opmerking:

Anoniem zei

Was het maar weer Zomer. Geen Grijze Kleffer of Grijze Beffer. Geen Grijze Junco, maar een Bruine Choco.