maandag 16 februari 2015

GEZELLIG AL DIE STEEGJES IN BEIJUM

Je moet er van houden, en de een zal zich er ongemakkelijker voelen dan de ander. Maar de blogger houdt wel van de vele steegjes die de wijk rijk is. Je kunt er uren lang in lopen grasduinen en struinen en je komt er van alle stegen.
Wat mooi gedaan is, en de meningen kunnen er over verschillen, is dat bepaalde paden onder de huizen of schuren doorlopen. Het duidelijkste is dat te zien bij de Grevingaheerd, de Beijumerweg loopt onder twee huizenrijen door. Zie bijvoorbeeld op deze archieffoto.
Niet iedereen is gecharmeerd van de steegjes, de blogger herinnert zich verhitte discussies tussen buurtbewoners toen een nieuwe rij huizen voor een nieuw te bouwen school(plein) aan de Wibenaheerd werd gebouwd. De steegjes zouden voor veel onveiligheid kunnen zorgen.

Bekijk de rechter foto, wat een aparte begroeiing zien we daar toch. Waar zal het groen dat in een circel op de schutting loopt water vandaan halen om in leven te blijven?

Er worden ook wel eens komisch bedoelde tekeningen op schuttingen in steegjes aangebracht, zie nog eens dit bericht.
Beijum is voor veel buitenstaanders een doolhof met al die kronkelige heerden die het rijk is. Maar vergeet de vele steegjes niet, daar kun je helemaal de weg in kwijt raken en hopeloos verdwalen. Gezellige en speelse wijk. Beijum.

Geen opmerkingen: