donderdag 19 februari 2015

SPEELVELDJE FROUKEMAHEERD IN WORDINGHet lijkt een beetje op de omgekeerde wereld, volwassen mannen die aan het spelen zijn en twee jonge meisjes die toekijken naar wat ze wel niet aan het doen zijn.

Zie bovenstaande foto.
Er wordt met tussenpozen reeds drie weken aan het nieuwe speelveldje op het plein aan de Froukemaheerd gewerkt. Waarom het allemaal zo lang moet duren is de blogger niet bekend, het zal waarschijnlijk met de weersomstandigheden te maken hebben. Gisteren en vandaag worden zachte valbrekende matjes als ondergrond neergelegd. Altijd handig voor het geval een spelend kind van boven naar beneden kukelt. Tot een paar weken geleden zag het plekje er zo uit.  De hele ondergrond bestond uit gras. En er stond een picknicktafel waar ouders prettig konden zitten. Een zitje  komt niet terug en ook het gras blijft achterwege.
Een omwonende gistermiddag: "Hoe moet dat straks nou als er een hond gaat poepen? Wordt de blubber dan uitgesmeerd over de matjes en blijven er vieze plekken zichtbaar?" Waar een mens al niet aan kan denken. Maar de man heeft wel een punt, regelmatig legden honden een drol op het voormalige speelveldje met gras neer, zie foto linksonder bij dit bericht.

De kinderen die in de Froukemaheerd wonen boffen maar, binnenkort kunnen ze weer klauteren, wippen en wappen en klimmen, aan ringen hangen, etc.
De blogger heeft stellig het idee dat er in de Froukemaheerd beduidend minder kleine kinderen wonen in vergelijking met tien jaar geleden. De verdeelsleutel voor het al of niet toekennen van een nieuw speelveldje blijft hem een raadsel. Waarom in de ene heerd een mager veldje en in een andere heerd (Froukema) vier speelmogelijkheden? Beijumnieuws@ziggo.nl


1 opmerking:

Simone zei

Ik woon zelf dichtbij de froukemaheerd en ben heel blij met dit leuke speelveldje. Ik kan er lopend naartoe dus voor de oppaskids een leuke aanvulling. Ik vraag me wel af wanneer het klaar is, de kids kunnen bijna niet meer wachten ;-)