dinsdag 10 februari 2015

UIT DE OUDE DOOS (234)


Lezer Rudy stuurde bovenstaande dubbele naast elkaar gezette afbeeldingen op. Beide foto's zijn nagenoeg vanaf dezelfde plek genomen.
De rechter foto zal de meeste (Beijumer) lezers bekend voorkomen. Vanaf de Hunze naar Beijum fietsend zie je links huizen die aan de Sijgersmaheerd staan, rechtdoor gaat het richting de Bottemaheerd. De foto had ook vandaag kunnen worden gemaakt, er is niks veranderd in vergelijking met 2013.
Hoe anders ligt dat met de linker afbeelding. De wijken Beijum en De Hunze bestonden in 1950 nog niet, weilanden, leegte en boerderijen bepaalden het beeld waar nu duizenden mensen wonen.

Het lijkt net alsof de boerderijen die op de linker foto staan en die tegenwoordig als woonhuizen bewoond worden verder uit elkaar staan in vergelijking met de situatie zoals die rechts is te zien. Maar dat zal gezichtsbedrog zijn. Of de boerderij rechts is ver- of herbouwd en er is links, vanuit dit zicht) iets bij aangebouwd.

Onderstaande foto is gistermiddag gemaakt, er zit bij nader inzien toch redelijk wat ruimte tussen de van oorsprong oude percelen.

1 opmerking:

Chris zei

Boerderij rechts is niet meer. De panden die er nu staan is nieuwbouw en deze staan ook op een andere plaats.