vrijdag 27 februari 2015

BEIJUMSKAP (208)

Ergens halverwege de Zuidwending is deze steiger met boothelling te vinden. Het is erg leuk bedacht, maar ik heb niet de indruk dat het ook gebruikt wordt waar het oorspronkelijk voor bedoeld is. Wat moet je ook met een bootje op de Zuidwending? Voor zover ik weet is het geen doorgaand vaarwater, en voor een klein rubberbootje heb je zo’n helling niet nodig. Misschien dat de steiger wel eens door vissers wordt gebruikt? Het geheel maakt een wat vervallen en triestige indruk. Het is een mooi voorbeeld van het uiteenlopen van een superleuk idee van een ambtenaar achter zijn/haar bureau en het gebruik in de praktijk.

Foto + tekst: Atsje Straatsma

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is geen boothelling maar destijds aangelegd met de bedoeling om als een soort eendenkooi te fungeren, zodat er een einde zou komen aan de illegale stort van afval op die plek. De eenden zijn echter nooit op het uitnodigend gebaar van de gemeente ingegaan.

Anoniem zei


Er worden daar toch altijd bootjes te water gelaten om troep uit het water te halen?

Zover mij bekend is mogen privé bootjes daar nieteens het water ingelaten worden.

Willem Pauwelussen zei

Deze week ontdekte ik dat de Olgerweg die oorspronkelijk de Ulger Suidwendige heette, blijkbaar evenals het stuk Beijumerweg vanaf Noorderhoogebrug, deel uitmaakt(e) van die dijk die de Zuidwending heet(te) en ooit de grens markeerde tussen het bisdom Münster en het bisdom Utrecht.