zondag 22 februari 2015

LEUK, DIE PLANTENBAKKEN AAN DE BALKONS BIJ PLEIN OOST

Archieffoto 2013, aanleg fonteintjes, zie witte balkons
Toen Plein Oost een jaar of negen werd opgeknapt werden de balkons van de hoogbouwflats die om het plein staan ook verfraaid. De blogger kan zich niet meer herinneren hoe de balkons er voor de 'omwenteling' uitzagen, hij heeft er zo geen foto van bij de hand.
Opknappen en verfraaien. De meningen zullen verdeeld zijn, want wat is er nou de afgelopen decennium concreet opgeknapt en verfraaid aan onze wijk-huiskamer? De blogger doelt niet op de waterfonteintjes die anderhalf jaar geleden op het plein zijn neergezet (en die drie of vier maanden per jaar in gebruik zijn) maar op de balkons. Het staat ondergetekende bij dat de balkons destijds bruin van kleur waren. Die zijn toen wit geverfd, staat toch wat frisser en fleuriger, moet je toegeven.
Er zijn redelijk wat bewoners die aan de balkons rond het plein en langs de aangrenzende Claremaheerd bloembakken hebben gehangen. Leuk voor in het voorjaar en de zomer, het fleurt het geheel op.
De blogger denkt niet dat de bewoners er wat aan kunnen doen, want wie gaat er nou een half meter buiten z'n balkon naar beneden kijken, maar wat een vieze roestige strepen zie je onder sommige bloembakken naar beneden lopen. Zullen het metalen bakken zijn die roestsporen met zich meebrengen als ze met teveel vocht in aanraking komen?. Ze zien er plastiek uit op de foto, de strepen zullen wel van iets anders komen.

Het kan een idee zijn om alle balkons weer eens van een nieuw verflaagje te voorzien.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die roest zal wel een gevolg zijn van de redoxreactie tussen het materiaal van de dakrand en de beugels van de plantenbakken, natuurlijk in combinatie met water. De vrijhangende (li en re) geven daarom geen sporen, de aanhangende wel. Dus wel een foutje van de bewoners.
.
Kees K.

Unknown zei

ons balkon en die strepen zitten er al jaren zelfs van de 3 vorige
"bewoners"
en zeker niet van plan om deze rotzooi zelf te gaan verven dat kan de woningbouw maar lekker zelf gaan doen
kunnen ze de rotzooi eronder en de kroeg ook gelijk aanpakken

Anoniem zei

Nou Kees met de Korte achternaam, je hebt er dus geen ballen verstand van.
Mijn plantenbakken hangen aan de balkonrand en niet aan de dakrand en ze komen niet eens tegen het beton aan, heb geen commentaar als je niet weet hoe de vork in de steel zit.