maandag 2 februari 2015

MAANDAGOCHTEND (225)


Beijum is rustig kabbelend van de januari naar februari overgegaan. Er gebeuren geen dingen van betekenis, een keer de ontdekking van een hennepplantage, daar houdt het wel mee op. Geen schietpartijen, ripdeals, of knokpartijen. Rust roest?
Waar de blogger zo langzamerhand nieuwsgierig naar wordt, is hoeveel het toch kost om in de Froukemaheerd een nieuwe speelplek voor kinderen te creëren. Zie nog even het afgeschreven speelveldje. en het leeg gestripte speelveldje (vorige week).
De afgelopen dagen herrezen nieuwe speeltoestellen in de Froukemaheerd, zie foto boven. De blogger zag afgelopen week op sommige tijdstippen zeven of acht mannen rondlopen die er aan het werk waren. Die doen vast geen vrijwilligerswerk. Allemaal betaalde krachten. Dat in combinatie met de  nieuwe speeltoestellen, nogmaals: wat kost dat allemaal?

We zien een klimtorentje in wording, evenals andere nieuwe klautertoestellen.
Het gekke is, misschien is dat het ook niet, oordeel zelf, dat als een kind iets overkomt op een der nieuwe toestellen, de gemeente verzekerd is. Er gaan vast een keer kinderen op de groene dakjes zitten, kukelen ze eraf, dan is de gemeente ingedekt. En dat was niet meer het geval geweest met de goede en degelijke toestellen die er tot twee weken geleden stonden. Daar konden kinderen ook bovenop klimmen en er van af vallen maar helaas was de verzekeringstijd van tien jaar voorbij. Dan neem je het zekere voor het onzekere. Liever 25.000 euro voor nieuwe toestellen en arbeidskrachten betalen, dan een schadevergoeding moeten betalen die tientallen keren hoger ligt. Zou een nieuwe verzekering voor oudere speeltoestellen niet kunnen?

De moraal van het verhaal, en het punt dat de blogger wil maken is, hij vindt het vreemd dat de oude en prima functionerende en veilige toestellen zijn vervangen. De gebruikers ervan, kinderen, spelen er pakweg vijf jaar op en dan hoeft het niet meer. Een nieuwe generatie jongere kinderen had zich er nog prima jaren mee kunnen amuseren. Toe maar. Geld moet rollen. En ook ten tijde van 'bezuinigingen en economische crisis.'

Het is maandagochtend 2 februari en het is koud buiten. In een voortuin in de Jensemaheerd ligt een stenen zeemeermin. Zie linker foto, klik groter. Het komt bloot, ontspannen en koud over. Ook een beetje gehandicapt, wat moet een zeemeermin met een gebroken staart op de klei? Op de rechter foto is te zien dat een passant een gevonden handschoen op een tak heeft gehangen.

Een prettige week toegewenst. Zorg dat je goed verzekerd bent, pak de handschoen op en ga beter niet bloot in de tuin liggen (tenzij u een sauna op zolder hebt).
Een rustige, vreedzame en verder kabbelende week toegewenst.
(En kijk uit voor gladheid, het schijnt speciaal voor fietsers op sommige plekken erg glibberig te zijn)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is een mooi speeltoestel.. kan ik ook zo'n ding bestellen voor in de Fultsemaheerd? De wipkip is hier ook wel aan vervanging toe ;)

Anoniem zei

Momenteel is het politiek heel erg chique om bakken met geld aan openbaar kinderspeeltuig uit te geven. Dit is het gevolg van pressiegroepen binnen scholen bestaande uit pedofiele leerkrachten en hysterische ouders. Doordat jeugdsozen zijn wegbezuinigd, doet dit speeltuig op schoolpleinen en in de wijk vooral 's nachts dienst als copulatiemeubilair onder tieners. De NVSH kan zich geen betere investering ter seksuele emancipatie onder jongeren voorstellen.

Anoniem zei


Ano 11.12 UUR.

Maak er even een foto van met het adres en stuur je vraag/bestelling naar de gemeente!
Eens zien hoe men op je indiening reageert, toch?

ano 11.27 uur.

jij draait zo te lezen aardig wat buiten nachtdiensten?

Anoniem zei

Wipkippen, paaldansen, massagebanken, glijplaten, voosrekken en rukhutten. Heel Beijum wordt er mee volgepropt op kosten van de gemeenschap.

Anoniem zei

Ik vermoed dat een nieuwe verzekering voor oude toestellen nogal duur is door het grotere risico. Misschien garandeert de fabrikant ook maar tot tien jaar.

En dat het daarom dus goedkoper is om de hele boel te vervangen.

Willem Pauwelussen zei

Als je 3678910 belt en je laat je doorverbinden met het Stadsdeelbeheer, dan wil iemand het vast wel uitleggen.

Anoniem zei

Volgens mij is iemand hier ook een beetje gefrustreerd laat de kleintjes ook lekker en veilig spelen tjonge jonge zeg.