dinsdag 24 februari 2015

EEN DUIDELIJKE BOODSCHAP

Er bestaan redelijk wat mensen die op de een of andere manier de weg kwijt zijn. Daarom viel dit bordje naast een voordeur van een huis aan de Nijensteinheerd de blogger gistermiddag op. Zie foto. Altijd prettig om een zelfbewust iemand te ontmoeten die verkondigt 'De Weg' te weten of te kennen.
Nieuwsgierig belde ondergetekende aan. Zal de een of andere heilig kijkende persoon open doen? Iemand die uit diepe meditatie komt en Het Licht heeft gezien? De deur ging open en een 'gewone vrouw' keek de blogger vorsend aan. Toch maar direct even indekken, mevrouw, ik ben geen collectant, ook geen verkoper en aan geloofsovertuigingen doe ik niet. Maar vindt u het goed als ik voor Beijumnieuws even een foto van uw bordje met opschrift maak? Een lach brak door:"Ja hoor, gaat u gang, geen probleem."

Heerlijk, een gewone vrouw. Gewone mensen in gewone huizen in een gewone straat. In een bijzondere wijk, dat weer wel. Maar dat terzijde. De blogger had haar bijna gevraagd of ze met haar gewoonheid langs de deuren zou willen gaan met als doel gewoonheid in de wijk te verspreiden, maar dat zou weer te ver gaan. Het moet niet té gek worden.

Wat een helder opschrift. Hier woont iemand die zijn of haar grenzen kent, getuige het woord NEE.
Dat 'Ik weet de Weg' intrigeert. De aardige gewone vrouw liet de blogger vertwijfeld achter. Want hij weet niet wat de weg is. Laat staan wat dé weg is.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het ook mogelijk om deze bordjes huis aan huis te verspreiden in Beijum ? Het zou de wijk een stuk leefbaarder maken wanneer we van bedoelde deurstalkers kunnen worden bevrijd.

Anoniem zei

Wie geen zin heeft zo'n bordje zelf te maken kan een sticker bestellen.

Zie voor voorbeelden http://tinyurl.com/nietaanbellensvp

Anoniem zei


Een mooi en duidelijk bord.

Misschien heeft de gewone vrouw zin in wat huisflijtbijverdienste?

Wel waterdicht maken, svp.

Verkoopprijs te bepalen na onderling overleg?

Anoniem zei

je kunt natuurlijk ook dit soort bordjes deur aan deur verkopen.

(geen robot)

Anoniem zei

Misschien is de weg de wijkring?

Kees K.

Anoniem zei

Heb er ook één op de bel geplakt, word soms erg moe van alle geloofsovertuigers die steeds aan je deur komen. Jammer dat t nodig is!
Wel lekker rustig nu :)