donderdag 26 februari 2015

RADIO BEIJUM KOMT ZATERDAGS VANUIT GRAND CAFÉ TREFPUNT

Ga hier naar Radio Beijum.nl

Na een paar experimentele uitzendingen vanuit de Boerderijum en Postma Fietsenzaak gaat RadioBeijum.nl vanaf komende zaterdag vanuit een vaste locatie uitzenden.
De door Lammert Doedens, geschiedenisleraar en mede-auteur van het Beijumboek, opgerichte zender heeft eind eind vorig jaar getracht een plek binnen het media-landschap van Beijum te veroveren. Door uiteenlopende problemen, waaronder geen goede internetverbinding en geen vaste studio, haperde de doorstart van Radio Beijum.nl in de maanden januari en februari. Op de laatste dag van februari, aanstaande zaterdag, komt er dan toch een doorstart. Lees nog even de bijna profetisch noemende laatste zin uit het blogbericht n.a.v. de laatste uitzending van Radio Beijum: De blogger heeft aan de rest van de crew voorgesteld om de komende uitzendingen wellicht in het prachtig gesitueerde Grand Café in het Trefpunt te houden. Lees hier.
Lammert Doedens was nog nooit in het Grand Café geweest. Afgelopen vrijdag: "Ik ben n.a.v. je suggestie onlangs even wezen kijken en ik heb gesprekken met bestuursleden van het Trefpunt gevoerd. Ik moet je zeggen, ik liep naar binnen, ik zag de ruimte en voelde de sfeer, ik zag het Beijumboek liggen en ik wist direct: dit is-het -he-le-maal. Het klikt met de mensen van het Trefpunt, er is openhartigheid, transparantie en vertrouwen en Radio Beijum krijgt alle medewerking van het Trefpunt om er een radio-studio te beginnen. Dit is echt een prachtige locatie."

Tijdens het afgelopen vrijdag gevoerde gesprek kwam een enthousiaste bestuurslid binnenlopen. "Lammert kent zijn eigen wijk nog niet", aldus refererend naar de verbazing van de oprichter van Radio Beijum dat de wijk zo'n prachtige locatie bezit.

Op de linker afbeelding zit Doedens te praten met Willy Koolstra, kunstenares en journaliste. Ze zat toevallig ook koffie te drinken in het Grand Café. Blij: "Ik ben afgelopen week geslaagd voor mijn journalistieke opleiding, ik mag me nu gediplomeerd journalist noemen."

Wat een creatief talent in Beijum. En wat een prettig vooruitzicht om veel van deze getalenteerden in de radio-uitzendingen te kunnen ontvangen. Thema's en onderwerpen te over, we hebben goede schrijvers in de wijk, natuurliefhebbers, het wel en wee rond de Korrewegbrug boeit, er komt een Koningsdag aan (met microfoon een live verbinding realiseren met de studio en interviews doen?), Bevrijdingsdag, de jeugd van Beijum kan mee participeren in uitzendingen, senioren, noem maar op.

Het nieuwste wijkmedium Radio Beijum zal er voor de hele wijk zijn en als het goed is een verbindende schakel gaan vormen. Het accent zal komen te liggen op de positieve, talentvolle en potentieel rijke aspecten die de wijk volop rijk is.
De redactie bestaat uit Lammert Doedens, Jan Fre Boven, Han Borg, Marleen Postma en Johan Fehrmann.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe en wanneer kunnen we radio Beijum beluisteren ?

Anoniem zei

Morgen (zaterdag 28 feb) op www.radiobeijum.nl of live in grandcafe Trefpunt van 10 tot 14 uur. Beijumerweg 17