donderdag 5 februari 2015

HOE STERK IS DE ZOEKENDE FIETSER?

1
2
Willem Pauwelussen stuurde een compleet stripverhaal op naar aanleiding van een fietstocht die hij onlangs vlakbij Beijum maakte. Hij raakte helemaal de kluts kwijt door alle bewegwijzeringsborden die hij tegenkwam.  Fiets even met hem mee, en zie of alles te volgen is of dat u ergens onderweg verdwaalt.....

Door Willem Pauwelussen


Als je de stad uitkomt en je wilt naar Hornbach, ga je na de Korrebrug natuurlijk linksaf.
3
De gehele Ulgersmaweg af, de wijk Van Starkenborgh voorbij, met de bocht mee naar rechts brengt je op de Beijumerweg,
En dan krijg je links de Boterdiepbrug, waar je overheen moet om aan de andere kant van het water richting Zuidwolde te fietsen.
Maar dat is niet de bedoeling, want op die kruising staat een bord (foto 1).Er moeten borden gevolgd worden waar Z op staat.
4

Maar nergens is een bord te vinden waar Z op staat.
Niet rechts, niet rechtdoor en niet links. Sla je linksaf dan zie je een bord met een doorgestreepte 2 (foto Z2) dat richting Noorderhoogebrug aangeeft.
Het zou een vergissing kunnen zijn, dat er een 2 is neergezet ipv een Z, maar het is doorgestreept dus niet naar Noorderhoogebrug.
5
Dan toch maar na de brug naar rechts.  Daar staan zelfs twee borden (foto 3). Naar Zuidwolde dat gaat niet maar bij het Witte Lam kun je wel komen, en nog steeds moet je Z volgen dus misschien is het nu in orde.
En ja hoor, iets verderop staat een blauw bord met een witte bliksem (foto Z4), dat lijkt al een beetje op een Z dus misschien komt het allemaal nog goed.
Nee dus, er doemt een bord op met verboden voor fietsers, en er staan een paar manshoge hekken in de weg, waarachter zich een betonnen lint in de einder verliest (foto 5), dus omkeren maar weer.
6
Vlak voor de Boterdiepbrug staat een bord dat ik via route 1 naar de Korrebrug terugkom (foto 6) dus verdwalen zal ik in ieder geval niet.

7
Dus weer linksaf, die brug op. En… tot mijn verbazing kijk ik nu tegen een bord met een Z aan dat aangeeft dat ik linksaf moet. Het is een beetje vreemd dat je door de wijk naar de Korrebrug wordt teruggestuurd, maar ja (foto 7).

Dus nu maar die Beijumerweg verder afrijden, ooit was dit de dijk die de Zuidwending heette.
En alsof het niet gekker kan, je wordt op de kruising met de Grandpré Molièreweg rechtdoor gestuurd (foto 8).
Terwijl elke fietser toch weet dat je hier linksaf gaat, aan het eind het Zadelpadje pakt en dan die sluis oversteekt?

Bewegwijzering, het is geen gemakkelijk vak, lijkt het
8

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Het blijkt zelfs dat de fietser helemaal voorbij de Hiddemaheerd wordt gestuurd naar de kruising waar je rechtsaf gaat naar de Wiershoeck. Om daar dus linksaf naar Zuidwolde te gaan, langs het Boterdiep weer terug te rijden en zo bij de Hornbach uit te komen. Ik schat dat op een omweg van zeker twee kilometer!