vrijdag 27 februari 2015

KINDEREN GEVEN STARTSEIN WATERBEHEERSING NOORDERZIJLVEST


Terwijl op de achtergrond een graafmachine bezig was om de oevers van een sloot langs de zuidrand van Beijum te bewerken, werden kinderen door de cameraman van Rtv-Noord ondervraagd wat ze er wel niet van vonden dat er gewerkt gaat worden aan een nieuwe waterstructuurplan in hun speelgebied.
Zie foto boven. Het dure woord waterstructuurplan zal hij vast niet hebben gebruikt, op kinderniveau stel je die vragen anders. Luister vanavond naar het vraag- en antwoordspel tussen de cameraman en de kinderen op Tv-Noord.
Waar gaat dit ook nog maar over? Uit het gistermiddag gepubliceerde persbericht van Noorderzijlvest:
Er komen in 2015 op verschillende plekken in Beijum, Lewenborg, de Hunze en Noorddijk natuurvriendelijke oevers en nieuwe duikers, stuwen en gemalen. Op 27 februari starten deze werkzaamheden met de aanleg van een natuurvriendelijke oever in de buurt van het Koerspad. Waterstructuurplan Noorddijk Met de gemeente Groningen en Natuurmonumenten heeft het waterschap het waterstructuurplan Noorddijk gemaakt. Bij het ontwerp van het water in de wijken zijn op verschillende momenten bewoners betrokken.

Er kwamen tegen half een vanmiddag redelijk wat mensen op de start van het project af. Wethouder Joost van Keulen was aanwezig, u ziet hem op de rechter foto rechts staan. De namen van de heer en dame naast hem zijn even ontschoten, die zullen worden aangevuld als ze bekend zijn.

Maar dan de kinderen, de toekomst van Beijum. Wat deden ze het goed voor de camera's van Tv-Noord! Vanavond even kijken. Op Beijumnieuws verschijnt in de loop van de dag of in het weekend een video-verslag.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk speeltje van koning Willy.

Anoniem zei

Misser de geilneven van Tv N. vinden Deiselbloem belangrijker dan deze kinderen

Anoniem zei


Kijk nou toch eens naar de 4 lieve koppies van deze kinderen.
schattig en vertederend :-).