zaterdag 28 februari 2015

SUCCESVOLLE START RADIO BEIJUM IN HET TREFPUNT De allereerste uitzending van Radio Beijum in de nieuwe locatie (Trefpunt, Grand Café) zit er op. 
Over de sfeer en samenwerking vallen alleen maar positieve dingen te zeggen. Wat een chemie tussen de aanwezigen! De kwaliteit liet soms iets te wensen over, de muziek kwam goed door bij luisteraars, maar de interviews gaven letterlijk ruis op de lijn in verband met een niet goed functionerende microfoon. Tijdens de volgende uitzending, eind maart, en niet iedere week, zoals per ongeluk in het Dagblad is geschreven, zie afbeelding rechts, zal er betere apparatuur ingezet worden. Op beide foto's zien we behalve de drie redactieleden Lammert Doedens, Han Borg en Jan Fré Boven, ook Hans Koopman van Lijn6.com zitten. Hij zal zich de komende uitzendingen bij de redactie voegen en meedenken en praten. In de loop van het weekend zal een video-impressie van de eerste uitzending in 2015 van Radio Beijum op Lijn6 verschijnen.

Thema's die aan de orde kwamen waren aardbevingen en wat betekenen die voor Beijum? Innersdijk werd besproken, alle aanwezigen hadden zo hun bedenkingen tegen het alsmaar verkondigen dat dit verpleeghuis in Beijum terug komt terwijl het maar steeds niet concreet wordt. Het groen in de wijk kwam voorbij en de later aangeschoven Jaap Ekhart vertelde over zijn rondwandelingen.

De uitzendingen zijn zeker voor herhaling vatbaar. Wat een enthousiasme! Beijum is een nieuw wijkmedium rijker. Radio Beijum.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Is het ook mogelijk de uitzending ergens terug te beluisteren?.

Johan Fehrmann zei

Goeie vraag. De uitzending is opgenomen, als ik weet hoe en of de uitzending is terug te beluisteren, dan wordt daar over bericht,

Anoniem zei

Ben blij dat de BOB eindelijk weer eens een goed initiatief in de wijk heeft neergezet. Werd echt een keer tijd, maar bij deze: hulde.

Jan Fré Boven zei

De uitzending is grotendeels terug te luisteren. Waar? Nu waar anders dan via www.radiobeijum.nl

Er moet nog wat gedaan worden aan de kwaliteit van het gesproken woord (het geluid). Het eerste deel mist (ongeveer een half uur) maar de rest van de uitzending is in twee blokken te beluisteren.

Kees Huizenga zei

@ Anoniem

Radio Beijum is geen "initiatief" van de BOB. Met name Lammert Doedens is de grote drijvende kracht bij Radio Beijum. Heel goed dat er een redactie is gevormd.

Dat de BOB niet betrokken is bij Radio Beijum, geeft wederom aan dat deze club geen aantrekkingskracht in de wijk heeft.