zaterdag 21 februari 2015

HEKWERK AANGELEGD BIJ DE RING TER HOOGTE VAN KARDINGE

Goed kijken, op de foto is te zien hoe twee mannetjes een soort van erfafscheiding tussen het Alfa-college en de Beneluxweg maken. Ze waren afgelopen woensdagmiddag met palen en gaaswerk in de weer.
Waarom de afscheiding wordt aangebracht is de blogger niet bekend. Het is niet aannemelijk dat hier, foto, kleine kinderen de weg op gaan stiefelen. Aan de andere kant, er staat rechts wel een auto geparkeerd, wellicht zijn er parkeerplaatsen op de dunne strook tussen de ringweg en het sportgebouw. Wie weet is het hekwerk bedoeld om dieren niet de weg over te laten steken, daar zijn immers wildtunnels voor aangelegd.
Trouwens als je van hieruit, oprit vanaf kruispunt Kardinge, naar Beijum gaat (zie het viaduct op de achtergrond) dan moet de invoegen op de ring en iets later weer uitvoegen richting Beijum Zuid. Tussen Zuid en Noord zijn de in- en uitvoegstroken één geworden. Waarom dat hier, nogmaals de foto,  niet het geval is, is de blogger een raadsel. Het kan zijn dat de afslag tussen kruispunt Kardinge en Beijum Zuid net te lang is om er één strook van te maken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zit een klein knikje in de weg bij het viaduct. Wellicht dat daar op het nauwste punt de strook te smal is volgens de 'wegbeheerder'. Zodat risico's ontstaan dat men in paniek terug stuurt op de rechter weghelft van de doorgaande weg.

Wat mij betreft een ontwerp- of aanlegfout, die in/-uitvoegstrook had gewoon door moeten lopen.

Kees K.

Anoniem zei

Als het nieuwe fietsviaduct klaar is (en de middenpeiler dus is verdwenen)wordt dit aangepast.

Anoniem zei

Anoniem 13:23, ik zie dat niet zo voor me. De knik komt door het nieuwe viaduct na het vroegere kruispunt kardinge (komend van oost naar west). Daar is rechts niet voldoende ruimte voor een driebaansvlak.

Maar als het hoe dan ook aangepast wordt, prima.

Kees K.