donderdag 2 januari 2014

BEIJUM PAKT DE DRAAD WEER OP



Het hele Winkelcentrum Beijum was afgelopen oud en nieuw afgetimmerd. Op één zaak na, zie foto links. Tussen de Lidl en de plofkraak-planken bleven de kwetsbare ruiten van de voormalige computershop heel.
De vraag dient zich aan of in de toekomst nog wel alles zo dichtgetimmerd moet worden zoals de laatste jaren gebruikelijk is geweest. Maar dat is iets voor later zorg.
Medewerkers van de gemeente waren omstreeks het middaguur bezig om het laatste zand van de vuurbak op Plein West te verwijderen. Zie foto boven. Het dagelijks leven kan weer doorgang vinden, de parkeerplekken zijn in ere hersteld. Even verderop was een medewerker (van dezelfde gemeente) bij De Doefmat bezig om te inventariseren wat er allemaal aan overblijfselen van de laatste jaarwisseling opgehaald moet worden. "We brengen in kaart wat opgeruimd moet worden."

Op straat en in de winkel worden nog 'de beste wensen' uitgewisseld. Opvallend is dat je amper 'gelukkig nieuwjaar' hoort. En echte Grunninger vragen gaan rond: "Heb je het een beetje overleefd?"
We gaan weer back to normal.
(Zie reactie. Als de zaak wel is dichtgetimmerd, moet dat echt op het allerlaatste moment zijn gebeurd)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die zaak was wel dichtgetimmerd hoor!

An zei

Ik verbaas me er steeds weer over dat mensen hun eigen troep niet opruimen. 'Daar is de gemeente toch voor' hoor je vaak. Als iedereen nieuwjaarsdag zijn eigen troep even opruimt en even het pad voor je eigen huis en dat van de buren veegt, houden we de boel schoon en geef je meteen het goede voorbeeld aan je kinderen! Bovendien krijg je de kans om even een praatje te maken met je buurtjes.