zondag 5 januari 2014

DREAM DREAM DREAM OP HET INNERSDIJKGEBIED

Tussen het Groene Hart en het nog steeds braak liggend Innersdijkgebied staat hekwerk. Maar daar heeft iemand een gat in gemaakt, zodat je als je er door kruipt even heerlijk rustig rond kunt kuieren. Er staan ook zitbankjes. Wat een mooi uitzicht heb je als je gaat zitten.
Ondergetekende ging vanmiddag even het terrein op, hij maakte foto's en een video.
Zie het bankje links op de foto. Als je daar op gaat zitten heb je het uitzicht zoals op de onderste foto is te zien.
Afgelopen weekend overleed Everly Brother Phil. Wat een jeugdsentiment, Wake up little Suzy, Bey Bey love. De blogger koos voor het nummer Al I have to do is dream als begeleidende muziek bij onderstaande video. Ga denkbeeldig op het bankje zitten dat op de foto is te zien. Luister naar de muziek en kijk rond op een schitterend stukje natuurgebied in Beijum.
Eind december 2011 is Verpleeghuis Innersdijk verhuisd naar Ten Boer. In verband met nieuwbouw op de oude locatie in Beijum zal Innersdijk hier tot het najaar 2014 gevestigd zijn. De interim huisvesting is gelegen op een mooie locatie met een prachtig uitzicht.
Nieuwbouw Innersdijk

Begin van het jaar 2012 is begonnen met de sloop van het oude gebouw in Beijum. Inmiddels is het gebouw helemaal gesloopt. Het voorbereidingstraject voor de nieuwbouw is in volle gang. Het schetsontwerp is afgerond; in hoofdlijnen is nu bekend hoe het nieuwe gebouw er uit komt te zien. De planning is dat in het najaar 2014 de cliënten terugkeren naar een nieuw modern centrum in Beijum. 

In het nieuwe centrum komen ruimtes voor dagbehandeling, algemene medische voorzieningen, een brasserie, individuele appartementen, groepswoningen en hotelvoorzieningen. Cliënten hebben in het centrum een eigen woon/slaapkamer. Daarnaast hebben cliënten zoveel mogelijk zicht op het plein en de groene zone met mogelijkheden voor veilige buitenruimtes. Uiterste zorg wordt besteed aan het inpassen van het ontwerp binnen de wijk. 
http://www.zorggroepgroningen.nl/innersdijk1 opmerking:

Anoniem zei

Dit desolate gebied ziet er een stuk beter uit dan die zogenaamde kikker plas .