zaterdag 11 januari 2014

BUITENFITNESS BEIJUM BAALT VAN BERICHT DVHN-STAGIAIR

Als het goed is verbroedert sport, eerder dan dat het verdeelt. Dat gegeven moet als het goed is ook opgaan voor Buitenfitness Beijum. Gisteren stond bovenstaand artikel in de papieren versie van Dagblad van het Noorden. Evert Sulman van Buitenfitness Beijum stond een half uur een leerling-stagiair van Dagblad van het Noorden te woord, en hij snapt niet waarom die het in z'n hoofd haalde om een dergelijk ondermaats en negatief artikel, zie boven, te schrijven.

Vanuit de werkgroep Buitenfitness Beijum kunnen we ons niet vinden in het krantenartikel en we doen er daarmee afstand van. De stagiair van het Dagblad, die telefonisch contact heeft opgenomen met ons, heeft zeer onzorgvuldig geluisterd. Deze journalist in opleiding heeft bovendien op basis van onjuiste locaties reacties ontlokt van onder meer Willem van Ulsen van St. Beijumerweg. Van een "splijtzwam" is absoluut geen sprake. De werkelijkheid is dat we goede contacten ervaren met andere wijkgroepen in het zoeken naar een locatie die iedereen kan accepteren. We zijn benieuwd naar de feedback op onze top-5 locaties van de BOB, het klankbordgroep en de werkgroep De Groene Long. Van St. Beijumerweg hebben we al een zeer meedenkende reactie ontvangen. Buitenfitness brengt mensen juist bij elkaar.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

waar kun je de vijf plekken vinden waar buitenfitness (in Groene Long of op pleinen)is voorgesteld?

Kees Huizenga zei

Zie de volgende links van Buitenfitness Beijum:

http://buitenfitnessbeijum.nl/update-november-2013-2/

Citaat van 29 november 2013:

"Dag allemaal,

De afgelopen weken hebben we met een aantal mensen in de wijk gesproken over hoe we nu verder gaan. We hebben onder andere met de voorzitter van de bewonersorganisatie gesproken en tevens NLA-wijkteamlid John Veldman. Het was een open gesprek waar hij te kennen gaf dat de werkgroep en klankbordgroep De Groene Long grote moeite hebben met onze voorkeurslocatie achter de Galkemaheerd.

Na enkele gesprekken over een alternatieve locatie kwamen we uit op het sportveld tussen de Jaltadaheerd en de Bunnemaheerd.

We willen graag met de verschillende belanghebbenden in gesprek om deze locatie te bespreken en in de wijk tot een consensus komen.


Draagvlak

Ook zijn er in de afgelopen maanden vraagtekens gezet bij het draagvlakonderzoek dat we hebben gehouden. Daarom hebben we op advies van John Veldman de vraag neergelegd bij de afdeling Onderzoek en Statistiek van de Gemeente Groningen om het onderzoek tegen het licht te houden. Zij berichten terug:

“Deze manier van enquêteren is op deze manier ook goed. Wij hebben zelf een stadspanel met een paar duizend stadjers die een aantal maal per jaar een enquête voor ons invult. Dat is ook een zeer diverse groep maar niet een exacte afspiegeling van de bevolking.”

“Het aantal personen van 269 is voor de mening van de wijkbewoners voor de wijk als totaalgroot genoeg, wij houden een aantal van 250 aan als minimum. Ik zou niet bij de resultaten te veel splitsen in kleinere groepen, dan worden de aantallen te klein.”

“Wij hebben bij een internetenquête trouwens altijd een ontsnapping voor de respondenten (n.v.t., geen mening, geen antwoord). Anders stopt een deel met invullen en krijg je een lagere respons. Bij een papieren enquête is dat minder belangrijk.”

De gemeente heeft het draagvlakonderzoek met toestemming opgenomen in de Onderzoeksbank Groningen:

http://os-groningen.nl/mom/index.php
(zoek op: ‘buitenfitness’).

Op deze manier hopen we dat we de discussie over draagvlak achter ons kunnen laten en dat we als wijk over het plan Buitenfitness Beijum kunnen hebben.

Wordt vervolgd!

Sportieve groet!" Einde citaat.


http://buitenfitnessbeijum.nl/update-december-2013/


http://buitenfitnessbeijum.nl/december-2013/
(= laatste update 2013)


http://buitenfitnessbeijum.nl/locatie/


N.B.: Ik ben eveneens zeer geïnteresseerd in de top 5 van de voorkeurslocaties in de wijk Beijum. Deze locaties kunnen op de website van Buitenfitness Beijum komen te staan.

Unknown zei

De voorgestelde locaties zijn te vinden op:http://buitenfitnessbeijum.nl/achtergronden/

Unknown zei

hoorde net van een vriend dat er een bericht stond in het dagblad van het noorden, dat er dus miss een buitenfitness komt. Dit lijkt me echt een geweldig idee en weet dat er in ulgersmaborg en lewenborg ook zeker veel mensen zullen zijn die dit een goed idee vinden. Hoop dan ook dat het ergens bij kardinge geplaatst word. Namelijk iets meer een centrale plek en dan ook fijner berijkbaar voor mensen uit Ulgersmaborg en Lewenborg. Voor de rest vroeg ik me af of er ook echt calisthenics toestellen bijkomen. Daarvan hebben ze bijvoorbeeld ook heel veel parken van in Amerika en helaas nog maar 3 in Nederland. In Amerika is dat nu zelfs een best bekende sport geworden ( calisthenics). zoek maar is naar barstarzz op youtube. Dat is een groep die aan calisthenics doet in Amerika en die dit alleen maar buiten traint in soort van buitenfitness parkjes, alleen dan heten het calisthenics parken.

Jeroen Ribberink zei

http://www.youtube.com/watch?v=LLlMomGmnNQ
op deze link zie je een filmpje van wat een calisthenics parkje ongeveer inhoud en dan zie je ook dat ze daar een park hebben met calisthenics toestellen en een buitenfitness.

Unknown zei

Ik ben het met Jeroen eens, calisthenics is een gezonde hobby. Je hebt alleen wel een trainparkje nodig, calisthenics trainmateriaal is ook veel simpeler dan andere fitness apparaten, omdat het vooral stangen zijn, waar je lichaamsgewichtsoefeningen mee kan doen (optrekstangen, dip stangen enz) dus lijkt me dit ook een goed idee.

Anoniem zei

Er wordt behoorlijk campagne gevoerd op deze site

Anoniem zei

Ervan uitgaande dat Ulgermsborgers hier eveneens belang bij hebben kan het misschien geen kwaad om hun wijkraad om steun te vragen, zie http://www.brugborgvizier.nl/WOU.En ook de BHS (Hunze/Starkenborgh) is wel op internet te vinden.
Willem Pauwelussen.

Anoniem zei

Ypemaheerd, naast Richard Krajicek sportveld, lijkt mij pracht plek. Multifunctionele plek. Thema bewegen.
Midden in gebied, Beijum-Oost, waar gezondheid en vroeger doodgaan groot probleem zijn, aldus GGD en gemeente. Te dik, te zwaar, te weinig beweging, minder gezonde levensjaren, 7 jaar eerder sterven, roken en alcoholdrinken, drugs, stress, eenzaamheid en werkloosheid. Overal staat dit gebied in de lijstjes bovenaan. Hier zijn ook de woningcorporatie/huizen gecencentreerd, de organisaties die de helft van het geld leveren voor NLA. De bewoners hebben hier weinig te makken, echt de doelgroep van NLA. Fleurt het gebied eindelijk op na alle negativiteit ter plaatse
Goed bereikbaar en toegankelijk via wijkring en Plein Oost. Alleen bovenwoningen (flats), die geen overlast ervaren. Verharding reeds aanzwezig. En de parkeerplekken zijn toch altijd leeg.